nedelja, 23. juna 2024.

Milion dinara za renoviranje kuća interno raseljenih lica

Objavljeno: 24. januara 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Građevinski materijal vredan milion dinara dobiće dve interno raseljene porodice u opštini Mionica. Tako će porodice Belošević i Radivojević moći da rekonstruišu i adaptiraju svoje kuće.

Oni dobijaju kompletan materijal za rekonstrukciju noseće konstrukcije, hidroizolacije, izgradnju sanitarnog čvora, podnih obloga, malterisanja, fasade, uvođenje i zamenu elektro i vodovodnih instalacija i drugih radova neophodnih za završetak gradnje ili adaptaciju.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković potpisao je ugovor sa porodicama Belošević i Radivojević.

„Kontinuirano sprovodimo program za stambeno zbrinjavanje porodica interno raseljenih i izbeglih lica. Svaka porodica u našoj opštini nam je podjednako važna. Beloševići i Radivojevići su vredni i čestiti ljudi, i siguran sam da će im ova pomoć mnogo značiti. Zahvalan sam Komesarijatu za izbeglice i raseljena lica sa kojima imamo dobru saradnju i uspešno realizujemo projekte, a sve u cilju kvalitetnijeg života naših građana“, rekao je Janković.

Ova pomoć se realizuje u okviru programa Poboljšanje uslova stanovanja interno raseljenih lica koji sprovode opština Mionica i Komesarijat za izbeglice i raseljena lica.

Krajem prošle godine, kroz projekat Poboljšanje uslova stanovanja izbeglih lica, građevinski materijal u vrednosti od 900.000 dinara dobile su i dve izbegličke porodice na teritoriji opštine Mionica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *