nedelja, 26. maja 2024.

Minić: Sumnjivi uslovi za izdavanje ski staze

Objavljeno: 30. septembra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Odbornici lokalnog parlamenta doneli du odluku da novu ski stazu na Divčibarama izdaju za jedan dinar na period od 15 godina. Na ovaj korak su se odlučili zbog toga što je „Valis“, koji upravlja ovom stazom, od 2010. godine imao gubitke na Divčibarama od skoro pet miliona dinara, a glavni razlog za to je što na novoj ski stazi ne postoji veštačko osnežavanje. Pošto u gradskoj kasi nema novca za to, gradska vlast je odlučila da ski stazu da u zakup, pod uslovom da zakupac uradi veštačko osnežavanje ski staze. Međutim, po rečima pojedinih članova Komisije za urbanizam, uslovi davanja u zakup ove ski staze su sumnjivi, zbog čega su dva člana ove komisije bila protiv, a dva su bila za ovu odluku.

Među onima koji su bili protiv je i odbornik SPS u Skupštini grada Milorad Minić, koji je bio na čelu „Valisa“ i za vreme čijeg mandata ski staza je radila svake godine, što nije slučaj sa sadašnjim rukovodstvom „Valisa“, koje je odlučilo da prošle sezone i ne otvara novu ski stazu. Minić kaže da u odluci o zakupu jedino nije sporna visina zakupa, dok su svi ostali uslovi krajnje sumnjivi i da navode da su uslovi već unapred dogovoreni sa potencijalnim zakupcem.

Minić kaže da njegove sumnje potkrepljuje činjenica da najsavremeniji ski data uređaj za automatski prolazak skijaša košta 30.000 evra, dok je u ovoj odluci navedeno da nabavka polovnog uređaja koju bi trebalo da kupi potencijalni zakupac košta 45.000 evra. „Ja nisam protiv izdavanja ski staze, ali su uslovi krajnje sumnjivi. Nama se nudi polovan uređaj od 45 miliona dinara, a nov, najsavremeniji košta 30.000 evra, dok za potrebe Divčibara može da se kupi i jednodstavniji, koji košta. Treba li dalje komentarisati“, upitao je Minić. On je za „Patak“ potvrdio da je o ovim sumnjivim uslovima za davanje u zakup ski staze obavestio gradonačelnika Stanka Terzića i njegovog pomoćnika Milorada Ilića, ali oni nisu reagovali, niti su bili prisutni u skupštinskoj sali kada se raspravljalo o ovoj temi.

“ Po proceni sudskog veštaka potencijalni investitor će kroz opremu u osnežavanje ski staze uložiti 262.000 evra, sa polovnom opremom, a taj celokupan posao košta realno 250.000 evra sa potpuno novom opremom. Po osnovu ulaganja stazu zakupac će moći da koristi stazu narednih 15 godina, a ja se pitam kako će grad izabrati zakupca ako se javi više njih sa ponudom da ski stazu zakupe za jedan dinar pod ovim uslovima“, navodi Minić.

Odbornik SPS sumnja i u stručnost sudskog veštaka iz Beograda, koga je angažovao i platio „Valis“, jer je u elaboratu naveo da će se voda za osnežavanje ski staze koristiti iz postojećeg rezervoara, iako on ne postoji na ski stazi! “ Kako je to veštak mogao da navede  kada rezervoara na ski stazi nema? Na taj način se u zabludu dovode i potencijalni zakupci. Kao druga solucija navedena je mogućnost da se voda koristi iz reke Crne Kamenice. Prvo, ta reka nema dovoljno vode za te potrebe, a mnogo veći problem je to što je puna fekalija“, navodi Minić.

Odbornici lokalnog parlamenta su, bez obzira na ove sumnje koje je izneo čovek koji je četiri godine bio na čelu „Valisa“, doneli odluku o izdavanju ski staze na Divčibarama pod navedenim uslovima. Za ovu odluku je glasalo 19 odbornika, četiri su bila protiv, dok je troje odbornika bilo uzdržano.

3 komentara na “Minić: Sumnjivi uslovi za izdavanje ski staze

 1. Čestitam gospodinu Miniću jer ima čestitost i hrabrost da kaže istinu. I njemu se kao poštenom čoveku smučilo šta više rade pojedinci iz njegove partije i što očito zahteva pažnju istražnih organa. Šta bi im još bilo potrebno da reaguju? Šta inače rade?

  0

  0
 2. Nidža Minić retko pošten i častan čovek! Mogu samo da zamislim šta se sve izdešavalo i o čemu se tu radi kada je g-din Minić izašao u javnost i izneo ove detalje…

  0

  0
  1. Na žalost, gosn Minić je tražio pomoć svojih partijskih kolega Stanka Terzića i Kaplara i, mada je te iste jedan drugi Minić stvorio, ostali su bezosećajni na upozorenja OVOG Minića! Kada Đavo, Korupcija i Bahatost zavladaju onda se zaboravi i najrođeniji a kamoli Drug Partijski. Čemu li se ovakvi Drugovi nadaju? Da će kupiti još neki mandat? Da će ovako moći u nedogled? Kakvi zaluđenici, kakva zabluda!

   0

   0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *