utorak, 23. jula 2024.

Ministar obećao ukidanje minimalca radnicima Krušika

Objavljeno: 14. jula 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Od 1. oktobra za oko 1.200 radnika valjevskog “Krušika” biće ukinut minimalac, koji primaju od početka godine. To je predstavnicima sindikata obećao ministar odbrane Bratislav Gašić prilikom obilaska vojne fabrike. “Namenska industrija je za Ministarstvo odbrane od velike važnosti i zato ćemo učiniti sve da sačuvamo ‘Krušik’”, poručio je ministar Gašić. On je dodao da su dugovi te fabirke ogromni, ali da je napravljen plan o tome  kako da “Krušik” ponovo stane na noge.

Ministar odbrane tvrdi da posla u “Krušiku” ima, iako su pre nekoliko dana predstavnici fabričkih sindikata izjavili da posla nema i da im je u poslednjih mesec i po dana jedini posao košenje trave. On međutim nije dao precizne odgovore o tome šta se trenutno radi u Krušiku i u kom obimu su angažovani raspoloživi fabrički kapaciteti.

Isti sindikalci, koji su stajali rame uz rame sa ministrom, danas nisu imali primedbe na ono što je govorio ministar, niti na neubedljive tvrdnje da posla u vojnoj fabrici ima. Predstavnik jednog od fabričkih sindikata Branko Petrović je kratko rekao da su zadovoljni odlukom o ukidanju minimalnih plata i da se nada da će Ministarstvo odbrane ispunuti ono što je obećano, a što se prvenstveno tiče ukidanja minimalca od 1. oktobra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *