nedelja, 3. marta 2024.

Ministar Vulin posetio Krušik

Objavljeno: 9. avgusta 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je danas valjevski „Krušik“. Kako je rekao, razlog njegovog dolaska u vojnu fabriku je to što „Krušik“ posluje veoma dobro i zapošljava veliki broj radnika. „Kada neko zapošljava skoro 2.700 radnika, koji imaju prosečnu platu od 50.000 dinara i ugovorene poslove, ne treba poseban povod da ja dođem i da se zahvalim na tome. U ovom slučaju svi su zadovoljni, i radnici i država, jer se veliki deo novca slije u državni budžet“, rekao je Vulin, koji je razgovarao sa rukovodstvom i sindikatima „Krušika“, a potom obišao „upaljačnicu“.

Direktor vojne fabrike Mladen Petković je rekao da „Krušik“ ima obezbeđen posao do 2019. godine i da ta fabrika trenutno zapošljava 2.640 radnika, tako da je valjevska fabrika na prvom mestu po broju zaposlenih u vojnoj industriji Srbije.

„ Od 2014. godine do sada zaposlili smo oko 1.500 novih radnika, kako bi  ispoštovali rokove za sve ugovorene poslove. Trenutno imamo ugovorene poslove vredne 276 miliona dolara i imamo uposlene kapacitete za celu 2017., 2018. i 2019. godinu. Krušik će u ovoj godini oboriti istorijski rekord u obimu proizvodnje i izvoza“, poručio je Petković.

Ministar Aleksandar Vulin je rekao da je odbrambena industrija Srbije ove godine ugovorila poslove vredne 754 miliona dolara, što je značajno povećanje za oko 20 odsto u odnosu na ranije godine. On je na kraju posete „Krušiku“ razgovarao u vojnoj fabrici sa gradonačelnikom Valjeva, njegovim zamenikom i predsednik Skupštine grada.

9 komentara na “Ministar Vulin posetio Krušik

 1. Novi rekordni „bljeskovi“ lokalne industrije punjenja metalnih otkovaka sa zapaljivim smešama, ali ipak sam odbljesak onoga što je nekada bila sistemski i višegranski razvijana valjevska državna privreda. Izgleda da uz naturalnu proizvodnju, trgovinu, ostaje još samo softver i radio-telekomunikacije tj. industrija zabave u realnom i proizvodnom sektoru koji prema statistikama zapošljava 67% radne populacije dok 20% radi u državnim službama. Pozdravi

  1

  3
 2. Da li računaju na novi otpis poreskih dugovanja? Predhodno, 2016.-e otpisano je 20 miliona eura valjevskoj, odnosno 101.4 miliona eura celoj državnoj industriji za proizvodnju i promet oružja od nekih milijardu(bilion) eura prometa! Ipak tu su i privatni trgovci i firme i od 2006. (i suficita DSS vlade 50 mil eura koji je plasiran namenskoj industriji oružja) – od tada je izdato 3.444. dozvola za biznis izvoza naoružanja i vojne opreme. Ni u međunarodnoj regulativi ovi uspesi nisu bez-grešni, vodi se istraga za izvoz u Liban i Liberiju – jer po UN trgovinskim regulativama nije dozvoljen izvoz u državu u ratnom stanju, pa tako se za ugovore zahtevaju provere i potvrde krajnjeg kupca koji to nije regularno mogao eksportovati, isto kao ni izvoznik što nije mogao prodati uz znanje o takvom toku,

  6

  3
 3. Vulin razgovarao sa predstavnicima sindikata. E da zna kakvi su to sindikati najurio bi Vulin njih preko ograde. Prete,ucenjuju, prisiljavaju da se uclanite u „njihov“ sindikat, neverovatni su, a o mesetarenju i premestanju „njihovih“ na bolja radna mesta da i ne pominjem. cak neki predsednici sami sebi steluju benefite, dodelu materijalne pomoci i tako svega.

  7

  3
  1. Jednog predsednika sindikata svi znamo 35 godina vozi jednu biciklu atm vrednu 5 evra, nikad nije isao na godisnji odmor ili besneo, ne pije alkohol, vredan radnik, bivsi sportista Valjeva, tog drugog predsednika ne znam napisi ovde ako imas dokaze.

   3

   4
   1. Mislis na ovog:
    https://youtu.be/Z1XXaCWDuqQ?t=10m10s

    on i kolege ostale isto rade to i sada, ne daju ljudima da se uclane u druge sindikate.

    Da li ga je sramota kad kaze da se nada da dr.Mladen nece tu i ostati, pljuvao ga na sve strane na lokalnoj televiziji, a dr.Mladen postao jedan od najuspenijih direktora.

    1

    2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *