četvrtak, 25. jula 2024.

Ministarka u nenajavljenoj poseti Gradskoj upravi

Objavljeno: 17. marta 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je obnovljene deonice na pruzi Beograd-Bar, između Valjeva i Lastre. U te radove je uloženo oko 80 miliona dinara. Ministarka Zorana Mihajlović je rekla da je dobro što vozovi ponovo idu barskom prugom posle prekida od 10 meseci. Navela je da je zbog toga železnica pretrpela velike gubitke, ali je dodala da to neće uticati na plan dalje rekonstrukcije pruge Beograd-Bar, jer je 200 miliona dolara, koliko je potrebno za taj posao, obezbedjeno iz ruskog kredita i radovi će početi do kraja godine.

Rekonstrukcija 200 kilometara barske pruge biće završena za najmanje godinu dana. Na novinarsko pitanje koji je razlog obilaska ovog dela barske pruge ministarke Mihailović, s obzirom na to da vozovi saobraćaju od 5.marta, ministarka je odgovorila da u vreme kad je proradila pruga nije bila u zemlji i zbog toga je sada obišla rekosnstruisani deo pruge i na taj način dala podršku “Železnicama Srbije”.

Pre obilaska barske pruge kod Lastre ministarka Zorana Mihailović je došla u nenajavljenu posetu Gradskoj upravi u Valjevu da bi se lično uverila kako se sprovodi izmenjen Zakon o planiranju i izgradnji. “ Ministarka se na licu mesta uverila da je Gradska uprava spremno dočekala izmene zakona, da se sprovodi u skladu sa propisima, da je šalter uredno obeležen, službena lica u potpunosti upoznata sa novim obavezama, a obrasci pravilno sortirani”, navedeno je u saopštenju za javnost Gradske uprave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *