subota, 20. aprila 2024.

Ministarstvo kulture Mionici odobrilo 6,7 miliona dinara

Objavljeno: 16. juna 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Ministarstvo kulture i informisanja odobrilo je  6,7 miliona dinara za projekat „Mionica – varoš u duhu metropole“. Projekat podrazumeva aktivnosti na daljoj adaptaciji zgrade Kulturnog centra, izgradnji “Lujzinog perivoja“ u okviru kompleksa rodne kuće vojvode Živojina Mišića u Struganiku, kao i organizovanje festivala u čast pesnika i diplomate Milana Rakića kao novog kulturnog događaja u Mionici. Pored toga deo novca će otići na organizaciju tradicionalne varoške manifestacije „Mišićevi dani“, koja se svake godine održava u julu.

Na konkursu Ministarstva kulture i informisanja “Gradovi u fokusu“ podržan je projekat mioničke opštine “Mionica-varoš u duhu metropole“. Ove godine je podržano 10 projekata iz gradova i opština Srbije, a za te namene je opredeljeno 140,2 miliona dinara.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević je poručio da je konkurs ove godine ozbiljnije shvaćen i da komisija nije imala ni malo lak zadatak da odabere između veoma kvalitetnih projekata. O tome najbolje govori podatak da je ove godine prijavljeno 58 projekata, što je više nego dvostruko u odnosu na 2016. kada ih je bilo 28.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *