utorak, 23. aprila 2024.

Mionica centar plesa u regionu

Objavljeno: 25. marta 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Opština Mionica, po drugi put, u nedelju, 26. marta, biće domaćin državnog prvenstva u plesu u kom će učestvovati preko 300 takmičara iz 18 klubova. Novost je da će ove godine, pored ekipa iz Srbije nastupiti i plesači iz Brčkog i Zagreba. Biće predstavljeno i prvo Brejking takmičenje kao promo sport na Olimpijskim igrama 2024. godine u Parizu.

Najbolji sportski plesači će imati priliku da se nadmeću u disciplinama latino američkih i standardnih plesova, kao i disciplinama savremenog plesa u modernoj i novoj hali Sportskog centra u Mionici. Finale i izbor za državnog prvaka održaće se na samom kraju, dok će pre toga, u revijalnom delu, nastupiti predškolci i učenici nižih razreda mioničkih škola i odrasli polaznici plesne škole iz Mionice.

„I ove godine, Mionica je domaćin državnog prvenstva u plesu. Dolazak ovako velikih takmičenja nam dokazuje opravdanost ulaganja u rekonstrukciju Sportskog centra. Moderna sportska hala sada ima sve uslove da bude domaćin državnih takmičenja. U rekonstrukciju smo uložili 114 miliona dinara. Ulažemo ogroman trud u razvoj svake oblasti, od infrastrukture, sporta, kulture, socijalne zaštite do obrazovanja. Zahvalio bih se Plesnom Savezu Srbije, Ministarstvu sporta i omladine i plesnoj školi RMP na izuzetnoj saradnji“, rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Takmičenje organizuju Studio RMP Klub, Plesni Savez Srbije i opština Mionica uz pokroviteljstvo Ministarstva omladine i sporta. Organizatori pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju velikom finalu koje je zakazano za 19:45 časova, gde će za sve posetioce ulaz biti besplatan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *