petak, 12. aprila 2024.

Mionica dobija industrijsku zonu

Objavljeno: 29. avgusta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Prema najavama, Mionica bi trebalo da uskoro dobije industrijsku zonu. Planirano je da industrijska zona bude izgrađena nadomak Mionice, u selu Radobić, a prostiraće se na 8,5 hektara. Odbornici lokalnog parlamenta su doneli Odluku o izradi Plana detaljne regulacije za poslovno-proizvodnu zonu u delu naselja Radobić u opštini Mionica.

„Osnovni cilj izrade Plana je stvaranje zakonskih i planskih uslova za utvrđivanje pravila uređenja i građenja za buduću industrijsku zonu. Sredstva za izradu Plana su obezbeđena u budžetu opštine Mionica, a nosilac izrade je Opštinska uprava Mionica“, saopšteno je iz mioničke opštine.

Lokalni parlament je doneo i Odluku o mreži osnovnih škola kojom je utvrđen broj i prostorni raspored osnovnih škola. Mrežu javnih osnovnih škola u Mionici čine osnovne škole „Milan Rakić“ iz Mionice i „Vojvode Živojin Mišić“ iz Rajkovića, kao i jedno izdvojeno odeljenje osnovne Muzičke škole „Živorad Grbić“ iz Valjeva.

Na sednici opštinskog parlamenta  odbornici su doneli odluku da za vršioca dužnosti direktora „Doma zdravlja Mionica“ postave Aleksandara Mišića iz Mionice, koji je ovu dužnost obavljao i u prethodnom periodu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *