nedelja, 26. maja 2024.

Mionica domaćin biciklističke “Trke kroz Srbiju”

Objavljeno: 31. jula 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA – Ovogodišnja 59. po redu međunarodna biciklistička „Trka kroz Srbiju“ voziće se do 2. avgusta, uz učešće 150 biciklista iz 30 zemalja.Ovogodišnja trka je posvećene jubileju, 80 godina od prve trke kroz Srbiju, koja je vožena 1939. godine, a čiji je pokrovitelj bio Petar II Karađorđević.

Na konferenciji za medije, povodom najave održavanja biciklističke „Trke kroz Srbiju“ predstavljen je program ovogodišnje trke čiji će domaćini etapa biti gradovi i opštine iz Republike Srpske i Srbije: Istočno Sarajevo, Jahorina, Pale, Priboj, Zlatibor, Čajetina, Mionica, Beograd i Požarevac. Mionica će 1. i 2. avgusta dočekati i ugostiti 150 biciklista sa pratećim osobljem, kao i novinare iz zemlje i inostranstva.

– Ovo je drugi put da je naša opština domaćin najstarije biciklističke trke na Balkanu. Mionica i njeni stanovnici sa sobom čuvaju prelepe utiske koje je ovo takmičenje donelo u naš kraj, a pouzdano znam da ni sami učesnici i organizatori nisu ostali imuni na prelepe pejzaže, netaknutu prirodu i lepote ovog kraja. Detaljno se pripremamo kako bi bili što bolji domaćini i predstavili svoje potencijale u najboljem svetlu, i što bolje dočekali učesnike ovog međunarodnog sportskog događaja – rekao je ovim povodom predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Janković je dodao da je opština Mionica uključena u brojne aktivnosti Biciklističkog saveza Srbije u svrhu omasovljenja i popularizacije ovog sporta u Mionici, te će tako pored ovog događaja biće organizovane i manje biciklističke trke za predškolce i osnovce u cilju afirmacije ovaj sport među najmlađima.

Po prvi put trka kreće izvan Srbije, tačnije iz Istočnog Sarajeva kružnom turom dugom 80 kilometara, da bi sutradan trka počela na Jahorini, preko Pala i Rogatice do Priboja u dužini od 150 kilometara.

Prvog avgusta sledeća etapa počinje na Zlatiboru gde će se voziti kružna trka, odakle se biciklistički karavan seli u Mionicu, gde će se voziti kružna trka u dužini od 90 kilometara, a sutradan se poslednja etapa iz Mionice, preko Beograda, vozi do Požarevca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *