nedelja, 14. aprila 2024.

Mionica druga u Srbiji po broju ekipa i dece koja se takmiče u Mini maksi ligi

Objavljeno: 21. januara 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Posle tri meseca takmičenja, ekipe iz Mionice spadaju među najuspešnije u „Mini maksi ligi“ u celom Kolubarskom okrugu, a Mionica zauzima drugo mesto u Srbiji po broju ekipa i dece koja se takmiče.

Iako 30 puta manja po broju stanovnika, Mionica deli drugo mesto sa Novim Sadom, a ispred nje je samo Beograd.

Sa više od 700 učesnika i velikim brojem gledalaca mionička „Mini maksi liga“, u kojoj učestvuje 51 ekipa dece od 7 do 11 godina spada među najgledanija amaterska sportska dešavanja u Srbiji. Mini maksi liga je najmasovniji sportski pokret i projekat bazičnog fudbala u Srbiji, regionu Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope.

Mionička Mini maksi liga počela je 13. novembra prošle godine, do kraja februara igra se revijalna faza, a u martu počinje takmičarski deo. Takmičenje se organizuje u 5 liga, gde će iz svake biti izabran pobednik koji će se plasirati na dalje regionalno takmičenje.

„Mionica je pokazala da zavređuje pažnju i da ima sportski kvalitet. Sada uviđamo koliko je bilo bitno da rekonstruišemo sportsku halu. Zahvaljujući uređenoj hali, naša deca sada mogu da se bave sportom na najbolji način. Da osvajaju medalje i budu najbolji. Mini Maksi liga je veoma bitan sportski događaj i raduje me što se svake godine prijavljuje sve veći broj ekipa. Mi našoj deci moramo obezbediti najbolje uslove. Uređene terene, učionice, kvalitetne sadržaje“, rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Fudbalske veštine će demonstrirati 51 ekipa iz 13  klubova iz Valjeva, Ljiga, Lazarevca, Lajkovca, Uba, Osečine i Mionice uzrasta od 7 do 11 godina.

Novina je da  se utakmice ove sezone igraju u dva grada, naizmenično u hali Sportskog centra Mionica i Hali sportova u Valjevu. Zbog pandemije korona virusa utakmice se igraju bez prisustva publike i uz strogo pridržavanje propisanih mera zaštite od korona virusa.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *