nedelja, 26. maja 2024.

Mionica spremno dočekuje biciklističku trku „Kroz Srbiju“

Objavljeno: 14. avgusta 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Mionica će i ove godine, treći put za redom, biti grad domaćin jedne od etapa Međunarodne biciklističke trke „Kroz Srbiju“,  koja će se od 31 avgusta do 3. septembra održati jubilarni 60. put. Tim povodom je predsednik opštine Mionica Boban Janković u društvu Saše Gajičića, jednog od najboljih biciklista Srbije svih vremena koji trenutno obavlja funkciju generalnog sekretara Biciklističkog saveza Srbije i Ivana Stevića, četvrorostrukog olimpijca u biciklizmu, obišao najzanimljivije deonice druge etape koja će se 2. septembra voziti mioničkim krajem.

Obilazak staze uoči trke nije novina, ali je prava retkost da jedan predsednik opštine na biciklu obiđe trasu i na ovaj način organizatorima trke predstavi svoj kraj iz jednog potpuno drugačijeg ugla.

„Mi pokazujemo da iako smo mala lokalna samouprava možemo da se nosimo sa velikim mestima u organizaciji značajnih događaja kao što je trka ’Kroz Srbiju’. Na ovaj način promovišemo prave vrednosti. Promovišemo sport, promovišemo Mionicu, promovišemo Srbiju“, rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Generalni sekretar Biciklističkog saveza Srbije Saša Gajičić je zadovoljan onim što je video.

„Napravili smo jednu lepu turu i „osetili“ stazu koju će preći i biciklisti u drugoj etapi trke ’Kroz Srbiju’. Mionica i njeno okruženje su izuzetno zanimljivi za biciklizam i verujem da će se ovi valoviti predeli svideti takmičarima“, rekao je Gajičić.

Ovogodišnja Trka „Kroz Srbiju“ kreće sa Jahorine i voziće se preko Zlatibora, Mionice, Požarevca, Beograda i Zrenjanina, sve do cilja u Novom Sadu.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *