petak, 14. juna 2024.

Mionica ulaže 47 miliona dinara u razvoj sporta

Objavljeno: 30. marta 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Opština Mionica uložiće ove godine preko 45 miliona dinara iz budžeta u razvoj sporta. Plan finansijskih aktivnosti, koji je na osnovu odluke o budžetu usvojilo Opštinsko veće na predlog predsednika opštine Bobana Jankovića, obuhvata sve aktivnosti sportskog centra, održavanje devet sportskih manifestacija i podršku za 15 klubova i organizacija.

Pored toga, zahvaljujući donaciji „Dunav osiguranja“ od dva miliona dinara, je počelo uređenje košarkaškog terena u centru Mionice.

U mioničkoj opštini očekuju dodatna sredstva na konkursima Vlade Srbije i nadležnih ministarstva veća od 20 miliona dinara.

„Mionica je grad spota, grad mladih. U prethodnom periodu uložili smo značajna sredstva i realizovali mnoge projekte koji nam omogućavaju da razvijamo lokalni sport, ali i da organizujemo velika i značajna sportska takmičenja i manifestacije. Mionica je 2018. godine dobila Halu sportova, najmoderniju u Zapadnoj Srbiji. Ovu, najveću i najznačajniju sportsku investiciju u istoriji opštine vrednu 113,7 miliona dinara, sa 73,3 miliona finansirali smo iz vlastitog budžeta, a sa 44 miliona nas je podržalo Ministarstvo sporta. O značaju investicije ne samo za Mionicu, nego za ovaj deo Srbije, svedoči i činjenica da je Halu sportova otvorio predsednik Aleksandar Vučić“,  rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *