sreda, 24. jula 2024.

Mionica uređuje park kod Ribnice

Objavljeno: 15. jula 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA – Mionica će uložiti 10,5 miliona dinara u uređenje parka kod reke Ribnice. Novac za uređenje parka odobrilo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Mionica ulaže 6,2, a ministarstvo 10.5 miliona dinara.Ugovor su potpisali ministarka Irena Vujović i Boban Janković predsednik opštine Mionica.

“Iz dana u dan, uz podršku Vlade Srbije Mionica postaje moderan turistički centar i neuporedivo bolje mesto za život. U našem fokusu su održivo upravljanje prirodom i unapređenje turističkih resursa i promocija vredne kulturno-istorijske baština. Moramo brinuti o zaštiti životne sredine. Zato smo i konkurisali sa ovim projektom. Rekultivisaćemo zemljište u rekreativne svrhe. Zaštitićemo životnu sredinu, a naši Mioničani će uživati u svojoj oazi mira, u Ribnici”, kazao je nakon potpisivanja ugovora u Vladi Srbije predsednik opštine Mionica Boban Janković.

U novom parku, pored mioničkog dragulja reke Ribnice, biće izgrađena pešačka staza površine 1,7 kilometara, moderno dečije igralište od oko 400 kvadrata, zelene površine s drvećem, a biće postavljen i veliki broj klupa. Za ovu investiciju, lokalna samouprava izdvojila je 6,2 miliona dinara, a Ministarstvo zaštite životne sredine odobrilo je dodatnih 10.5 miliona dinara. Biće izvršena rekultivacija zemljišta, očistišćeno rečno korito i ukolonjen otpad.

“Realizacija ovog projekta pospešiće razvoj društvenog života svih Mioničana, a istovremeno doprineće očuvanju životne sredine i zaštiti zemljišnih i vodnih resursa. Zajedno sa kupalištem koje smo adaptirali prošle godine, linijski park i igralište će predstavljati jedan rekreativan kompleks za naše građane gde će moći kvalitetno da provode vreme sa svojim prijateljima i porodicom, a naša deca će dobiti novi kutak za boravak u prirodi”, rekao je Janković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *