nedelja, 3. marta 2024.

Mionici 20 miliona dinara od Ministarstva lokalne samouprave

Objavljeno: 22. marta 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn
DCIM100MEDIADJI_0101.JPG
DCIM100MEDIADJI_0101.JPG

MIONICA- Mionici je na konkursima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave odobreno više od 20 miliona dinara. Zahvaljujući podršci ministarstva rekonstruisaće se vodovod Kotline – Rajković i unaprediti turistička ponuda Mionice.

Izgradnja cevovoda Kotline-Rajković u dužini od 3,6 km ima višestruki značaj. Realizacijom ovog projekta ukinule bi se letnje restrikcije, a u selima Golubac, Bukovac, Robaje, Krčmar, Mratišić, deo Osečenice i u Rajkoviću dugoročno rešio problem vodosnabdevanja.

„Više od 20 miliona dinara dobijenih od Ministarstva za lokalnu samoupravu predstavljaju potvrdu da opština Mionica uživa snažnu podršku Vlade Srbije. I potvrdu da smo dobro definisali naše prioritete. Ali, ova podrška predstavlja uvod u veliki investicioni ciklus koji nas čeka ove godine. Naša opština konkurisala je sa više od 40 projekata, koji u svom fokusu imaju bolji život Mioničana. Svakako, čista voda za svako domaćinstvo je apsolutni prioritet. I svaka kuća, svako selo nam je podjednako važno“,  rekao je predsednik mioničke opštine Boban Janković.

Janković je tim povodom održao sastanak sa članovima Opštinskog veća i timom za investicije. Na sastanku je zaključeno da je komunalna infrastruktura jedan od važnih preduslova za razvoj turizma.

„Mionica predstavlja odličnu turističku destinaciju, ali moramo kontinuirano ulagati kako bismo  je obogatili i na taj način ojačali lokalnu privredu“, rekao je Janković.

Mionica ima veoma raznovrsnu i zanimljivu turističku ponudu. Turistima je na raspolaganju Banja Vrujci, spomenik prirode Ribnica, Ribnička i šalitrena pećina, obronci Ravne gore i Maljena, kanjon reke Ribnice. A tu su i rodna kuća slavnog vojskovođe iz Prvog svetskog rata vojvode Mišića u Struganiku, manastir u Ribnici, crkve u Mionici, Krčmaru, Vrtiglavu, Planinici, Gornjoj Toplici i Gornjem Lajkovcu.

Patak online

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *