petak, 12. aprila 2024.

Mionici 48.000 evra za razvoj mikro i malih preduzeća

Objavljeno: 16. marta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Predsednik opštine Boban Janković potpisao je sa direktorkom Nemačke organizacije “Help-Hilfe zur Selbshilfe” u Srbij, Aleksandrom Brkić ugovor o saradnji u okviru programa “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana“. Vrednost projekta za opštinu Mionica iznosi 48.000 evra i ima za cilj podsticanje razvoja mikro i malih preduzeća i preduzetništva na području Mionice.

Prema rečima predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića, ohrabrivanje mladih da pokrenu sopstveni posao, razvoj i jačanje privatnog sektora i stvaranje što boljih uslova poslovanja malih i srednjih preduzeća je jedan od važnih zadataka opštine Mionica.

“ Kada ste na početku svog posla svaki vid pomoći je značajan i dobrodošao, zato naša opština učestvuje u sufinasiranju ovog programa u iznosu od 19.200 evra. Dvadeset preduzetnika sa najboljim idejama koji u narednom peridu budu konkurisali za ovaj program kao podršku razvoja svog poslovanja dobiće donaciju prosečne vrednosti do 2.400 evra. Ovim i drugim aktivnostima kao što je i “biznis inkubator” koji ćemo pokrenuti u naredne dve godine pružićemo aktivnu podršku svima koji žele da pokrenu novi posao, kao i onima koji su već otpočeli bavljenje nekom detalnošću”, rekao je Janković.

Glavne aktivnosti Projekta biće koncentrisane na direktno otvaranje novih radnih mesta putem pomoći malim biznisima u vidu grantova, organizovanje poslovnih i stručnih obuka i obrazovanja. Posebna pažnja biće posvećena start-up biznisima, postojećim malim biznisima kojima je potrebna dodatna podrška, nezaposlenim ženama, mladima, osobama sa invaliditetom, ugroženim manjinskim grupama i manje zapošljivim kategorijama u zavisnosti od isplativosti predložene poslovne ideje.

“Ovo je Help-u prva saradnja sa opštinom Mionica i na nadamo se da će biti početak jedne dugoročne i uspešne saradnje na obostrano zadovoljstvo. U okviru ovog projekta u opštini Mionica predviđeno je 20 grantova za mikro i mala preduzeća i preduzetnike koji podrazumevaju donacije u vidu opreme i materijala, kao i paket poslovnih i stručnih obuka koncipiranih prema potrebama korisnika i mentore koji će pratiti njihovog poslovanje”,  izjavila je direktorka Helpa u Srbiji Aleksandra Brkić.

Projekat „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana“, ukupne vrednosti 2.975.000 evra, uz donatorsku podršku nemačke vlade Help realizuje od aprila 2017.  godine do kraja decembra 2018. godine. Vrednost dela aktivnosti u Srbiji, za šest gradova i opština i tri ustanove za izvršenje krivičnih sankcija, iznosi 1.078.904 evra. Komponenta ekonomskog osnaživanja kroz podršku dohodovnim aktivnostima u Srbiji realizuje se u Leskovcu, Nišu, Pirotu, Svrljigu, Medveđi i Mionici.

 

Jedan komentar na “Mionici 48.000 evra za razvoj mikro i malih preduzeća

  1. Zasto u naslovu „malih i mikro“ zar niste mogli koristiti svakodnevne Srpske reci „malih i jos manjih, skoro nevidljivih golim okom“? Ajde to ispravite!

    1

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *