četvrtak, 18. aprila 2024.

Mionici 52 miliona za rekonstrukciju izvorišta i zamenu azbestnih cevi

Objavljeno: 6. marta 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Radovi, foto: Opština Mionica
Radovi, foto: Opština Mionica

MIONICA- Opštini Mionica odobrena su sredstva u iznosu od 52 miliona dinara za kompletnu rekonstrukciju izvorišta Orlovac u Osečenici i zamenu 900 metara azbestnih cevi. Ukupna vrednost projekta je blizu 58 miliona dinara, a lokalna samouprava je izdvojila oko 6 miliona dinara.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković prisustvovao je svečanoj dodeli sertifikata za projekte poslovne infrastrukture koje finansira Evropska unija, a koje su predstavnicima 20 gradova i opština uručili ministarka za evropske integracije Tanja Miščević i ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre.

„Zahvaljujem se Vladi Srbije i Evropskoj uniji na ogromnoj podršci. Ovim projektom rešićemo višedecenijske probleme sa kojima su se naši građani suočavali, a pored toga sprovodićemo i mere podrške poslovnoj saradnji, zapošljavanju, razvoju privrede u našoj opštini“, rekao je Janković.

Foto: Opština Mionica

On kaže da radovi na rekonstrukciji izvorišta Orlovac u Osečenici napreduju i da očekuje da do leta budu završeni.

Sredstva su odobrena preko programa Evropske unije za lokalni razvoj, a koji sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *