četvrtak, 25. jula 2024.

Mionici 8,9 miliona dinara

Objavljeno: 27. maja 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Opština Mionica potpisala je u Palati Srbija ugovor sa ministrom bez portfelja u Vladi Srbije, zaduženim za razvoj nedovoljno razvijenih opština. Sredstva dobijena kroz saradnju s Vladom Srbije i Kabinetom ministra bez portfelja biće iskorišćena za izradu projektno – tehničke dokumentacije, planske dokumentacije, izgradnju i rekonstrukciju infrastrukturnih objekata od značaja za građane Mionice.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković i ministar Novica Tončev potpisali su ugovor vredan 8,9 miliona dinara.

„Zahvaljujemo se Vladi e Srbije koja vodi odgovornu politiku i podjednako podstiče razvoj i napredak svih opština u Srbiji. Formiranje Kabineta ministra bez portfelja zadužen za unapređenje nerazvijenih opštine je potvrda da se slabije razvijenim opštinama pruža prilika da stanu rame uz rame sa razvijenim opštinama i tako što će realizovati značajne infrastrukturne projekte koji su već dugo čekali na početak radova. Budžetom Republike Srbije opredeljena su sredstva za nerazvijene opštine u okviru Programa podrške unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština za 2021. godinu gde sve nerazvijene opštine mogu da zatraže novac za realizaciju svojih projekata. Ovo su odlične vesti jer će se u velikoj meri poboljšati kvalitet života naših sugrađana i rešiti pitanja bezbednosti učesnika u saobraćaju na teritoriji mioničke opštine“, rekao je Janković.

Za realizaciju infrastrukturnih projekata i izradu planskih dokumenata, projektno-tehničke dokumentacije iz oblasti saobraćajne infrastrukture biće upotrebljena odobrena sredstva od Vlade Srbije u iznosu od 8.9 miliona dinara, a opština Mionica će učestvovati sa još 3,1 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *