četvrtak, 18. jula 2024.

Mionici zahvalnica GIZ-a za brigu o građanima tokom pandemije

Objavljeno: 3. novembra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Opština Mionica dobitnik je zahvalnice Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ za uložene napore tokom pandemije korona virusa i zalaganje za unapređenje sistema socijalne zaštite. Zahvalnicu je predsedniku opštine Mionica, Bobanu Jankoviću, u ime GIZ-a uručio Aleksandar Prica, predsednik Upravnog odbora Asocijacije DUGA, i koordinator dva programa GIZ-a.

„Opština Mionica se dobro pokazala u borbi protiv korona virusa, ali i u oblasti socijalne zaštite. Centar za volontere, Crveni krst i Centar za socijalni rad su uradili odličan posao. U sledećoj godini, GIZ će podržavati i finansirati još projekata u Mionici“, rekao je Aleksandar Prica.

Predsednik mioničke opštine Boban Janković je rekao da ta opština već godinama ima odličnu saradnju sa GIZ-om, pre svega kada je reč u unapređenju usluga socijalne zaštite.

„Početkom pandemije Kovid 19 saradnja je proširena i u ovom segmentu. Uz podršku GIZ-a, opština Mionica realizuje projekat Pomoć u kući, značajan za brigu o najstarijim stanovnicima naše opštine. Otvorili smo kancelariju za pomoć najstarijima sugrađanima, a organizacija GIZ nam je donirala i električne bicikle za geronto domaćice, tako da je ova usluga podrške starijim licima podignuta na visok novo. U okviru opštinske uprave radi kol centar koji je tokom pandemije Kovid 19, bio značajna pomoć jer je olakšao komunikaciju i pružanje pomoći građanima“, rekao je Janković.

Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju, u toku pandemije, donirala je opštini Mionica 2.778 pari rukavica,  2.778 zaštitnih maski, 106 vizira, 100 litara dezificijenata, 13 toplomera i električne bicikle za geronto domaćice.

Janković se zahvalio na ukazanom priznanju i istakao da je to potvrda uspešnosti saradnje, ali i podstrek za buduće uspešne projekte.

„Verujem da ćemo s GIZ-om nastaviti sa realizacijom uspešnih projekata. Takođe, želim da pozovem sve građane da se vakcinišu. Ljudi moraju da shvate da nemamo drugi načina da se izborimo sa pandemijom korona virusa nego da se vakcinišemo“, naveo je Janković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *