sreda, 17. aprila 2024.

Mionički projekti u investicionom programu Srbije

Objavljeno: 19. februara 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA – Mionica učestvuje sa više projekata u investicionom programu „Srbija 2020-2025“. Realizacija dela programa posvećena komunalnim pitanjima u 65 lokalnih samouprava, vredna 3,2 milijarde evra,  poverena korporaciji CRBC iz NR Kine.

Ugovorom koji su potpisali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i direktor kineske građevinske korporacije CRBC Džang Sjaojuen biće omogućeno projektovanje i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kanalizacione mreže i pumpnih stanica na 73 lokacije, kao i sanacija ili izgradnja regionalnih deponija na šest lokacija.

Projekti s kojim je opština Mionica konkurisala u okviru programa „Srbija 2020-2025“ odnose se na upravljanje otpadnim vodama kroz izgradnju kanalizacije i kanalizacionih kolektora u Mionici i Banji Vrujci.

“Kvalitetniji život građana Mionice i zaštita životne sredine spadaju u najveće prioritete naše lokalne samouprave. Održivo uklanjanje otpada i odgovorno upravljanje otpadnim vodama ključno je za razvoj turizma u našoj varoši i Banji Vrujci, i predstavlja naš zalog za budućnost naše dece.  I zato smo izuzetno zahvalni predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije što su naše projekte uvrstili u investicioni plan „Srbija 2020-2025“, rekao je tim povodom predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *