utorak, 23. aprila 2024.

“Mišići” na sceni Zvezdara teatra

Objavljeno: 1. aprila 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Glumci valjevskog “Abraševića” predstavu “Mišići” izvešće na velikoj sceni Zvezdara teatra u Beogradu! Predstava “Mišići”, koja je polovinom decembra imala premijeru u Valjevu, uvrštena je u aprilski repertoar beogradskog Zvezdara teatra, čime je učinjena velika čast valjevskim glumcima. Predstava će biti izvedena sutra uveče u 19.30 časova na velikoj sceni “Danilo Bata Stojković” ovog beogradskog pozorišta. Prvak gradskog pozorišta “Abrašević” Branko Antonić kaže da im ovo nije prvi put da igraju na profesionalnoj sceni u Beogradu, ali napominje da im je velika čast što će “Mišiće” izvesti na sceni Zvezdara teatra.

“Uz ovu veliku čast, najviše nam prija činjenica što smo u godini teškog siromaštva za kulturu uspeli da napravimo predstavu u kojoj igra 40 ljudi, što je za pozorište koje nije profesionalno i barata sa užasno malo novca, pravi podvig”, kaže Antonić.

Inače, ova predstva je nedavno na festivalu “Štap i šešir Milivoja Živanovića” u Požarevcu dobili tri prestižne nagrade. Ovaj jedinstven komad, postavljen kroz prizmu žene Vojvode Mišića. U ulogama vojvode i njegove supruge su Dragan Lukić i Katarina Vićentijević, a zapažene role imaju i Angelina Lukić u ulozi slikarke Nadežde Petrović i Branko Antonić kao seljak Joviša, Mišićev komšija iz rodnog Struganika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *