sreda, 24. jula 2024.

Miting podrške uhapšenom radniku “Krušika”

Objavljeno: 29. oktobra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Na mitingu podrške na Gradskom trgu predstavnici opozicije i nevladinog sektora zatražili su da iz kućnog pritvora bude pušten radnik “Krušika” Aleksandar Obradović i poručili da je na mitingu “Sloboda za Aleksandra” “upaljena baklja slobode u Srbiji”. Istovremeno, građani su potpisivali peticiju za puštanje Obradovića na slobodu.

Okupljenim građanima obratila se dr Biljana Stojković iz organizacije Inicijativa žena Srbije, koja je poručila da je “ljudska solidarnost pomogla da Obradović bude pušten iz zatvora, ali kućni pritvor nije ono što Obradović zaslužuje”.

“U mračnim vremenima rađaju se heroji. Aleksandar je bio u mraku mesec dana, ali naša solidarnost i naša reč osvetlili su njegovo delo. Solidarnost je naša snaga i spremni smo da čuvamo sve svoje probuđene heroje – rekla je studentkinja Valentina Reković iz organizacije “1 od 5 miliona”.

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović je Valjevcima govorio pesmu “Majstori u kući”, čuvenu repliku iz filma „Majstori, majstori“ Gorana Markovića, a potom poručio da će “Srbija biti slobodna kada svaki čovek bude Aleksandar Obradović i kada svako ne pristane da mu majstori raznose kuću”.

“Režim se ruši kada prete tebi i tvojoj porodici, a čovek kaže “ne može”! Čovek će sruštiti ovaj matriks od vlasti. Ova iluzija puca kada naleti na nekog ko kaže „ne može!“  Uzbunjivaćemo vas bez prestanka, na svakom mestu i svakog dana. Nećete imati mira majstori, jer ne može”, poručio je lider PSG na mitingu podrške uhapšenom Obradoviću.

Mitingu podrške Obradoviću je prethodila protestna šetnja do fabrike “Krušika”, gde je lider Demokratske stranke Zoran Lutovac poručio da problem Aleksandra Obradovića nije samo njegov problem, već problem celog društva, dok je predsednik “Zajedno za Srbiju” Nebojša Zelenović rekao da je uhapšeni radnik “Krušika”  “junak današnje pogažene Srbije”.

Aleksandar Obradović je uhapšen 18. septembra pod sumnjom da je odavao službene tajne i nalazi se u kućnom pritvoru, a sinoćnji miting podrške njemu je, kako je najavljeno, prvi kako u nizu protesta koji će se održavati petkom.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *