četvrtak, 18. jula 2024.

Moderna galerija obeležila 30 godina postojanja

Objavljeno: 30. marta 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Moderna galerija u Valjevu obeležila je tri decenije postojanja. Značajan jubilej je obeležen otvaranjem izložbe slika iz kolekcije Draška Milićevića u kojoj su, između ostalog, dela Vladimira Veličkovića, Milovana Vidaka, Milića od Mačve, Miloša Šobajića, Leonida Šejke i Ljube Popovića. “Pred vama je jedna vrlo bogata kolekcija, svaka slika izložena ovde je malo remek delo. Draško Milićević ima specifičan senzibilitet, koji je kod nas vrlo redak i zbog toga je njegova kolekcija toliko dobra, vredna pažnje i divljenja” rekao je Ljuba Popović na otvaranju izložbe slika iz kolekcije Draška Milićevića kojom su obeležene tri decenije rada Moderne galerije.

“Moderna galerija je uvek bila van politike. Sa svakom ekipom koja je bila na čelu Vajeva dobro smo sarađivali, ali od Ministarstva kulture nikada nismo tražili ni dinar, jer ne želimo da zavisimo od njih i njihovih ideja”, rekao je Popović.

Draško Milićević je na otvaranju izložbe poručio da je počastvovan što je njegova kolekcija odabrana da otvori godinu značajnog jubileja Moderne galerije.

Direktor Moderne galeriji Dušan Jovanović je u toj ustanovi od početka. “Čini mi se da je kao tren prošlo 30 godina”, rekao je Jovanović.

Jedan komentar na “Moderna galerija obeležila 30 godina postojanja

  1. 30 godina moderne galerije, 30 godina uništavanja Valjevske privrede. Da li ima sličnosti? Isti ljudi isto mesto.

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *