četvrtak, 13. juna 2024.

Most u Donjoj Toplici finansira UNOPS

Objavljeno: 6. marta 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Žitelji mioničkog kraja, posle tri godine čekanja, dobiće konačno novi most na reci Toplici, na regionalnom putu Mionica-Bogovađa, koji je oštećen u poplavama. Izgradnju novog mosta, koji mionički kraj spaja sa Ibarskom magistralom, finansiraće Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS). To je potvrdio prvi čovek mioničke opštine Boban Janković.

„Održan je sastanak sa predstavnicima UNOPS-a u cilju završetka projekta izgradnje novog mosta u Donjoj Toplici. Taj most je jedan od pet mostova u Srbiji koji još uvek, nakon poplava 2014. godine, nije izgrađen. Pošto je obezbeđen finasijer, sada je u toku pribavljanje projektne dokumentacije i građevinske dozvole, a nakon toga sledi raspisivanje tendera. Celokupan posao oko izbora izvođača obaviće UNOPS“, kaže Janković.

Novi most na reci Toplici,  na regionalnom putu Mionica-Bogovađa, koji je oštećen u poplavama,  još uvek nije izgrađen, iako je ministarka Zorana Mihajlović obećala žiteljima mioničkog kraja da će most biti gotov do 1. marta 2015. godine. To obećanje ministarka je meštanima dala u kampanji pred vanredne lokalne izbore u Mionici, koji su održani krajem decembra 2014. godine. Umesto preko mosta, vozači koji idu putem koji Mionicu spaja sa Ibarskom magistralom, moraju da voze preko privatne njive!

„ Ono što su obaveze države, kao što su regionalni i magistralni putevi, država će uraditi. Ovaj most je važan jer povezuje nekoliko sela. Dala sam obećanje da će novi most biti izgrađen do 1. marta 2015. godine i to obećanje ćemo ispuniti. Izgradnju mosta će finansirati JP „Putevi Srbije“, rekla je tada ministarka Mihajlović.

Žitelji nekoliko mioničkih sela, ali i oni koji idu ka Beogradu, već treću godinu za redom su prinuđeni da umesto preko mosta, kolima prelaze preko njive, koja je nasuta rizlom.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *