sreda, 24. jula 2024.

Mučili štićenika KPZ, udario maloletnicu, zapalio komšiji automobil

Objavljeno: 25. maja 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Valjevska policija je po nalogu nadležnog tužilaštva podnela krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv tri osobe, štićenike Kazneno popravnog zavoda za maloletnike, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zlostavljanje i mučenje.

“Sumnja se da su oni oštećenog, koji je takođe štićenik zavoda, fizički i psihički zlostavljali, vređajući ga i nazivajući pogrdnim imenima, kao i da su ga udarali rukama po glavi. Oni se terete da su oštećenom izbili zub, tako što su jedna kraj kanapa vezali za njegov zub, a drugi za bravu od vrata, pri čemu su ga držali i tukli kako se ne bi branio. Takođe, oni se sumnjiče da su oštećenog nasilno istetovirali, kao i da su ga primoravali da jede izmet”, navodi se u saopštenju policije.

Policija je, kako je takođe saopšteno, podnela krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv tridesetšestogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje. Sumnja se da je on u dvorište jedne osnovne škole prišao devojčicama koje su imale čas fizičkog i sa njima igrao košarku, da bi u pauzi igre prišao oštećenj maloletnici, učenici osmog razreda, i rukom je udario po zadnjici. Oštećena je nakon toga napustila čas i obratila se za pomoć nastavniku fizičkog.

Najzad, podneta je i krivična prijava protiv pedesetosmogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti. Osumnjičeni se tereti da je maja ove godine u selu Paležnica, u noćnim satima, u dvorištu kuće oštećenog benzinom polio i zapalio njegovo automobil.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *