sreda, 19. juna 2024.

Muzička škola obeležava 64 godine rada

Objavljeno: 14. maja 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Od danas do četvrtka valjevska Muzička škola „Živorad Grbić“ će ciklusom koncerata obeležiti 64 godine postojanja. Kako je najavljeno, decenije kreiranja valjevskog muzičkog života, negovanja talentovanih mladih Valjevaca, stvaranja programa koji su na polju kulture visoko pozicionirali Valjevo i u zemlji i u inostranstvu, ove godine će biti obeležene kroz koncerte nekadašnjih đaka škole, muziciranje laureata republičkih i međunarodnih takmičenja i nastup školskih ansambala, horova i orkestara na otvorenom.

Na prvom koncertu, večeras od 19 časova, nastupiće jedan od najuspešnijih učenika u istoriji valjevske muzičke škole Aleksa Mirković. Jedan od najtalentovanijih umetnika na harmonici mlade generacije, koji je ovogodišnji dobitnik nagrade Grada Valjeva, izvešće dela Skarlatija, Lorenceva, Maligina, Letunova i drugih autora. Pored interpretacije najvećih bisera pisanih za harmoniku, Aleksa će Valjevcima izvesti i svoje kompozicije. Kao gost, na Aleksinom koncertu će nastupiti trenutno najuspešniji valjevski učenik Vlajko Jovanović, koji je učenik četvrtog razreda Muzičke škole.

Sutra od 19 časova je koncert laureata na republičkim i međunarodnim takmičenjima, a nakon toga biće nagrađeni najbolji učenici i profesori. U sredu, 16. maja, od 18 časova, u Sali Valjevske gimnazije biće priređen koncertom najboljih učenika klavirskog odseka.

Program proslave Dana škole, valjevska muzička škola zaokružiće velikim koncertom kamernih ansambala, horova i orkestara škole koji će se održati na platou ispred Spomenika pesništvu u četvrtak,17. maja u 19. časova.

„Koncert koji će na sceni okupiti preko 150 učenika valjevske muzičke škole je i centralni program obeležavanja, jer simbolično, premeštanjem svoje muzike iz koncertne sale na otvorenu scenu, MŠ ’Živorad Grbić’ šalje poruku da je sve ono što škola stvara pune 64 godine, ne samo praznik ove institucije već praznik Grada Valjeva“, kaže direkorka ove škole Suzana Radovanović Perić.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *