petak, 24. maja 2024.

Muzikalna Galerija

Objavljeno: 10. maja 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Koncertna sezona započeta aprilu u valjevskoj Modernoj galeriji promotivnim koncertom tria „MiSS“ nastavlja se večeras u 19 časova. Ciklus  koncerata koji će se održavati u Modernoj Galeriji sve do 31. maja je rezultat saradnje Moderne galerije sa Muzičkom školom „Živorad Grbić“, koja je pokrenuta sa ciljem da u inspirativnom prostoru galerije oživi umetnost trenutno najaktuelnijeg  potencijala mladih ljudi koje valjevska muzička škola godinama posvećeno neguje.

Ciklus koncerata „Muzikalna Galerija“  sastavljen je od četiri koncerta koja će se realizovati  svake srede u maju počev od 10. maja, a program će izvoditi maturanti valjevske muzičke škole, koji su uz čelnike obe institucije glavni „krivci“ za pokretanje ovog majskog muzičkog programa. Muzikalni maturanti za Valjevce u prostoru Moderne Galerije, izvode najlepše  kompozicije četiri epohe:  baroka, klasicizma, romantizma i 20. veka od 19 časova, 10., 17. 24. i 31. maja.

Pored četiri koncerata rezervisanih za majske srede MŠ „Živorad Grbić“ će najlepše valjevske  glasove koje je iznedrila kroz višegodišnji rad profesora solo pevanja – Bojana Veličkovića predstaviti na svom petom koncertu u Modernoj Galeriji planiranom za 12. maj od 19 časova, simbolično nazvanim „Veče Bel Kanta“.

Koncertni program „Muzikalna Galerija“ je samo prvi zajednički projekat Moderne Galerije i MŠ „Živorad Grbić“  a čelnici obe institucije po pitanju ove saradnje najavljuju kreativnu, dinamičnu i pre svega vrlo muzikalnu jesen 2017., koja će valjevsku javnost obradovati lepim zajedničkim programima.

Jedan komentar na “Muzikalna Galerija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *