subota, 20. aprila 2024.

Na bazenima u selu Mionica poštuju se sve mere zaštite od korone

Objavljeno: 13. avgusta 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn
bazeni sankovic
bazeni sankovic

MIONICA-  Otvoreni bazeni u selu Mionica rade uz poštovanje svih mera zaštite od korona virusa, saopštio je Sportski centar „Mionica“, koji upravlja bazenima prepoznatljivim po lekovitoj hipotermalnoj vodi, čija se temperatura kreće od 27 do 28,7 stepeni.

„Što zbog mera zaštite od virusa COVID-19 kojima je između ostalog ograničen  kapacitet kupališta na maksimalno 40 kupača na 1.000 metara kvadratnih, što zbog opreznosti građana, što zbog ćudljivog vremena, na bazenima je ovog leta značajno manji broj posetilaca u odnosu na prethodne sezone. Posebno je primetan izostanak penziоnera i dece, mioničkih osnovaca, koji već petu godinu imaju besplatan ulaz na bazene“, saopšteno je iz mioničkog Sportskog centra.

Posetiocima su na raspolaganju tri bazena, mali plivački bazen dimenzija 20 x 10 metara, dubine od 1,2 do 2,1 metar, veliki plivački bazen dimenzija 33 x 25 metara, dubine od 2 do 2,1 metar i dečiji bazen dimenzija 9,5 x 4,5 metara i dubine pola metra.

Lokalna samouprava je u odnosu na prethodnu sezonu posetiocima omogućila bolje uslove. Proširen je parking prostor i plaža, nabavljen je veći broj ležaljki, izmešteni su tuševi, proširen kapacitet kabina za presvlačenje, na parkingu je posađeno ukrasno rastinje, a postavljen je i video nadzor.

Kako najavljuju iz Sportskog centra „Mionica“, u narednom periodu je planirano snimanje, čišćenje i revitalizacija oba bunara. Na bunaru sa kojeg se pune bazeni još od 1998. godine nije bilo nikakvih radova, dok će ispitivanje drugog bunara izbušenog pre više od 40 godina i sa kojeg se trenutno snabdevaju tuševi pokazati da li je moguće povećati njegovu izdašnost. Planirana je i izgradnja igrališta za odbojku i mali fudbal na pesku i postavljanje modernog osvetljenja.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *