ponedeljak, 26. februara 2024.

Na besplatne preglede u valjevskoj bolnici javilo se 240 građana

Objavljeno: 8. aprila 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U akciju besplatnih preventivnih pregleda, koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja, a koja se prvenstveno odnosi na osobe bez overene zdravstvene knjižice, juče su se uključili valjevska bolnica i svi domovi zdravlja u Kolubarskom okrugu. U valjevskoj bolnici, gde su rađeni su ORL pregledi, pregledi EKG-a, pregledi krvnog pritiska i pregledi šećera u krvi, svoje zdravlje je prekontrolisalo 220 građana, a obavljeno je skoro 400 pregleda. U ostalim zdravstvenim ustanovama, domovima zdravlja na teritoriji Kolubarskog okruga još nekolikjo stotina građana je prekontrolisalo svoje zdravstveno stanje.

„Svi građani, bez obzira da li imaju neki vid zdravstvenog osiguranja, imali su priliku da prekontroliše svoje zdravstveno stanje nekim od ponuđenih pregleda i tako aktivno učestvuje u brizi o sopstvenom zdravlju. Na taj način svaki pojedinac, daje lični doprinos prevenciji na aktivan način, a takođe doprinosi ranom otkrivanju i dijagnostikovanju simptoma, koji otkriveni u ranim fazama oboljevanja, sprečavaju razvoj ozbiljnih oboljenja“, saopšteno je iz valjevske bolnice.

Specijalista otorinolaringologije dr Jugoslav Pavlović smatra da je akcija besplatnih preventivnih pregleda usmerena na lokalizaciju iz njegove specijalističke regije veoma uspešna.

„Odziv građana je veoma zadovoljavajući. Uglavnom je to patologija nagluvost i neke infekcije srednjeg uha. To je ono što je dominantno u ovim pregledima. Navikao sam da radim svoj posao odgovorno koliko mogu i nije mi pala teško ova nedeljna akcija. I ljudi su veoma zadovoljni sa ovom akcijom i veoma podržavaju ono što se dešava u našoj ustanovi i smatraju da je dobro što su akcije jednom mesečno. Prevencija je možda najbitniji faktor brige o zdravlju“, rekao je dr Pavlović, dodajući da smatra da je jednom godišnje poželjno uraditi kontrolni pregled zdravstvenog stanja.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *