nedelja, 26. maja 2024.

Na Divčibarama 95 odsto kapaciteta rezervisano već krajem novembra

Objavljeno: 26. decembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Divčibare, foto: Patak online
Divčibare, foto: Patak online

VALJEVO – Na Divčibarama, sve popularnijoj zimskoj destinaciji, trenutno ništa ne ukazuje da za doček Nove godine “neće imati igla gde da padne”, jer gostiju trenutno nema. Međutim, čak 95 odsto smeštajnih kapaciteta u ovom turističkom mestu na Maljenu, koji su bili planirani za izdavanje za novogodišnje praznike, bilo je rezervisano već krajem novembra, pa će Divčibare od 29. decembra početi da se pune, objavio je Blic.

Pri tome, retko ko je od vlasnika apartmana i vikendica svoje objekte izdavao za aranžman kraći od tri dana. Apartmani su se izdavali po ceni od 80 do 150 evra za dan, dok je boravak u vikendicama plaćan i svih 250 evra za 24 sata boravka.

Koliko su smeštajni kapaciteti na Divčibarama već rasprodati za novogodišnje praznike, pokazuje i upit sa Bukinga, gde se za period od 31. decembra do 2. januara nudi manje od pet objekata – po cenama za najam cele vikendice sa tri kreveta 21.128 dinara, do 35.213 dinara za dve osobe u apartmanu.

Divčibarski hoteli, pak, u tom vremenskom periodu već su stopostotno popunili svoje kapacitete. Trodnevni aranžman, koji uključuje i svečanu novogodišnju večeru sa muzičkim programom, u hotelima na Divčibarama kreće se od 28.120 do čak 124.000 dinara za dve osobe, zavisno od vrste iznajmljene sobe i ostale hotelske usluge.

Doček Nove godine organizuje i veliki broj divčibarskih restorana i drugih ugostiteljskih objekata, a “stolicu”, najčešće uz večeru i jedno besplatno piće, nije moguće rezervisati po ceni nižoj od 30 evra.

Što se tiče Valjeva, ni ove godine na Gradskom trgu neće biti organizovanog dočeka Nove godine. Valjevcima koji žele da u kafanskoj varijanti proslave “najluđu noć”, na raspolaganju je veliki broj restorana koji su mahom već 90 odsto rezervisani, a cena dočeka se kreće od 20 evra sa jednim pićem, do 60 evra sa kompletnim menijem i neograničenim pićem, prenosi Blic.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *