nedelja, 16. juna 2024.

Na donatorskoj večeri prikupljeno 1,4 miliona dinara

Objavljeno: 17. decembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na donatorskoj večeri za opremanje ginekologije i porodilišta valjevske bolnice, koju je organizovalo udruženje „Rodi se na lepom mestu“, prikupljeno je 1,4  miliona dinara. Na samoj donatorskoj večeri je uplaćeno u kešu 100.000 dinara, dok je na račun udruženja za ovu kampanju „leglo“1,3 miliona dinara, saopšteno je iz udruženja „Rodi se na lepo mestu“.  Od početka kampanje, ovog leta, udruženje „Rodi se na lepom mestu“ uspelo je da, uz pomoć „Krušika“, obezbedi najsavremeniji ekspertski ultrazvučni aparat koji služi za rano otkrivanje anomalija, kao i još jedan ultrazvuk. Oba aparata je kupila vojna fabrika, a za to je izdvojeno oko 73.000 evra.  Načelnik ginekološko-akušerske službe dr Nenad Dimitrijević, inicijator ove akcije i presednik udruženja „Rodi se na lepom mestu“, je rekao da je najvažnije „što smo se svi ujedinili oko iste ideje“.

Dr Nenad Dimitrijević

„Srećan sam zbog vas što ste prepoznali ono što treba da uradimo jer sam znao da ovaj grad ima snage za to. Hvala svima i po sto puta ću vam s ezahvaliti. Pre 100 godina ceo ovaj grad je bio bolnica i o tome su ispisane knjige. Ja bih voleo da u budućnosti na zidu ove istorije ovaj momenat kada se gradi naša bolnica zasluži barem jedan pasus. Ne moramo da budemo grad bolnica kakvi smo bili i daj Bože da nikada ne budemo, ali hajde da imamo bolnicu na koju svi možemo da se ponosimo“, rekao je dr Dimitrijević.

Direktor valjevske bolnice dr Zoran Đurić se zahvalio svima na učešću u donatorskoj večeri „Rodi se na lepom mestu“ koja je, kako je rekao, objedinila grad, valjevsku bolnicu, privrednike i pojedince na plemenitom zadatku opremanja ginekološko-akušerske službe i porodilišta.

Dr Zoran Đurić

„Valjevska bolnica ima dobar kadar. Dobre i lekare i sestre i mi se trudimo da ih zadržimo i da ih podmladimo i što se toga tiče sa naše strane je to zadovoljavajuće, međutim, ovo je 21. vek i sa druge strane savremena medicina zahteva i savremenu tehnologiju i savremene aparate. Upravo zbog toga ja želim da se zahvalim svima koji su učestvovali i koji će učestvovati u budućnosti obnovi ginekološko-akušerske službe i porodilišta Opšte bolnice Valjevo“, rekao je Đurić.

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je rekao da se ne oseća kao gost na donatorskoj večeri, već kao član kolektiva ginekološko-akušerske službe.

Dr Slobodan Gvozdenović

„Posebnu zahvalnost za nova dva ultrazvučna aparata dugujemo Mladenu Petkoviću, bivšem direktoru ’Krušika“, sada direktoru fabrike ’Zastava-oružje’. Ginekološko-akušerska služba je aktivno učestvovala u društvenom životu ovog grada i zemlje. Pre mene poslanici su bili dr Dušan Tanasić, moj čiča Dule koji me je i uveo u ovaj svet politike i dr Milan Popović. Posle njih sam bio ja i sada sam na ovom mestu i zato želim da u skladu sa svojim mogućnostima i sa moćima i grada i društva u najvećoj meri pomognemo ginekološko-akušersku službu, a pre svega porodilište“, rekao je Gvozdenović.

Rad udruženja i kampanja „Rodi se na lepom mestu“ se nastavlja i dalje i svi koji su u prilici da pomognu opremanje odeljenja ginekologije i porodilišta novac mogu da uplate na račun udruženja „Rodi se na lepom mestu“,  na broj 265691031000090794, otvoren u Rajfajzen banci.

10 komentara na “Na donatorskoj večeri prikupljeno 1,4 miliona dinara

 1. Sta ocekivati od price gde se umesa gvozdenovic ?Sramota je da se jedna uspesna dosadasnja prica urusava na ovakav nacin i jos jedan dokaz da je gvozdenovic preko ove humane akcije pokusao da podigne svoj urusen rejting o kome sam puno puta pisao !On-gvozdenovic doveo neke gorice , Dasovicke , Pasulje ,Fazane,Kalat Jelenu i jos basketasa ,da se jede , pije , da se to vidi sa novim ,,muzickim,, bundama , o humanosti govori upravo prikupljena sredstava .Moj savet svima onim koji ucestvuju nemoj da kaljate vas obraz i jednu zaista pricu koja treba da ide i dalje i nemoj ovo da neko shvati licno ali,, ugled,, i pojavljivanje gvozdenovica i njegovih basketasa je i ovog puta dokazao kao nesto sto narod ne voli i ne podrzava ! Vise se pojelo i popilo nego sto i sami vidite skupljeno sredstava .Ovde bi mogao i onaj Ninic -Fazan da odresi kesu jer se prica da dobija jako puno tendera u mnogim Ustanovama i firmam DOM ZDRAVBLJA , JKP Vidrak ili neko od njegove blize porodice ili samo se ocekuje korist ?Sve je ovde receno i naravno podrska za dalji human rad ,ali bez basketasa koji ce biti navalenti da se pojavljujuna Tv , stampi samo zaradi sebe i svojih licnih interesa . P.S Po mojim informacijam ljudi su u granicama kulture jako lose komentarisali kada su videli pomenute likove i pitali se sta nam ovo treba , mada je bilo ono poziva koji s enisu mogli ,,odbiti,, , razlog poznat!!

  8

  3
 2. Molim vas vi ste ovde izneli nesto sto nije bilo u javnom obracanju gvozdenovica a to je da je pomenuo pokojnog dr Milana Popovic! Molim vas objavite moj demant ili ste pogresili ili ste nesto naknadno dobili ?Pozivam se na zakon o informisanju!Hvala

  5

  2
  1. Tuzite me ako je LAZ , ali nemoj da pritiskate Drzavne organe da idu u smeru koje vama odgovara!Razumeli smo se ! Ton lepo kaze sta je vas gradonacelnik izjavio za medije Tv , , a postoje i privatni snimci ,.Pokusvate na sve nacine da spinujete i koliko je to vece donirano novca …Tesko je to basketasi ..tesko bitno je {ali samo za vas} da ste se pojavili i mislite svi vam se dive .. I jos jednom , mozete da pisete i da se krijete iza nekih imena ali ..OZNA sve dozna..VOLIM JA VAS !!

   6

   3
  1. Odgovorni urednik portala Patkonline je duzan po zakonu da isparvi pogresan napisan tekst ili prilozi na uvid tekst-snimak gde ce da demantuje mene i iupoznate javnost sa pravom istinom sto vam je i duznost kao novinaru da pisete istinu i tacne podatke , a sve to zaradi istine i objektivnog izvestaja sa svih zbivanja kao sto je i ova humana akcija ! Pitanje. Da li je istina da vam je neko iz Bolnice dostavio dopis sa tekstom koji se nije pominjao u izvestajima sa TV ili vas kao izvestace sa dogadjaja ili cu iskoristiti svoje zakonsko pravo da preko poverenika od javnog znacaja dodjem do infortmacije .Nadam se da cete ovo objaviti , a i u vasem je intersu zbog svih grdžana koji prate ovaj portal.Hvala na ustupljenom prostoru !

   5

   2
  1. Samo opusteno za pametne dosat , a za vas ..mrznja hhehee ,,, jos treba da rastete ..VOLIMJA VAS i samo me pratite !

   5

   3

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *