subota, 20. jula 2024.

Na izložbi devojčicu ugrizao pas

Objavljeno: 1. maja 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na izloži pasa u Valjevu došlo je do incidenta, kada je jedanaestogodišnju devojčicu T. A. za obraz ugrizao pas rase „japanska aktia“. Kako saznajemo, dete je nakon zbrinjavanja u urgentnom centru valjevske bolnice pušteno na kućno lečenje. Incident se dogodio na stadionu FK „Budućnost“ u Valjevu, gde se danas održava izložba pasa. Kako nezvanično saznaje portal Patak online, pas koji je ujeo devojčicu nije učestvovao na današnjoj izložbi.

“ Devojčica je prišla vlasniku psa bio posetilac izložbe i pitala ga da li može da pomiluje psa, koji je bio na povocu. Dobila je odobrenje, počela da ga miluje ali je u jednom tenutku pas, koji je kućni ljubimac i uredno je vakcinisan, reagovao i ugrizao je za obraz. Reč je o mirnom psu koji je naviknut na ljude i decu jer je kućni ljubimac, ali s obzirom da je danas velika vrućina došlo je do toga da tako reaguje i ugrize dete”,  objašnjavaju u Kinološkom društvu “Marko Pavlović”, koje je organizator izložbe pasa.

“Japanska akita”, inače, ne spada u kategoriju opasnih pasa, tako da za nju nije predviđena korpa na njuški. Ovo je drugi incident u poslednjih 10-ak dana u Valjevu. Tokom sportskog časa na stadionu u valjevskom naselju Peti puk, rotvajler je 20. aprila ujeo osmogodišnjeg dečaka, koji je učenik OŠ „Andra Savčić“. Dečak je prošao sa lakim povredama.

foto: ilustracija

3 komentara na “Na izložbi devojčicu ugrizao pas

 1. Dokle vise! Hoceli grad preduzeti nesto povodom pasa lutalica a i ovih „pitomih“ sto ujedaju decu!

  8

  4
 2. Akita inace ima problem agresivnosti, koju ne ispoljava prema odraslima vec prema deci..
  Tako da roditelji treba da tuze i to drustvo i vlasnika psa.
  Debilno je opravdavati to vrucinom, vec treba osuditi i kazniti.
  Roditelji vaspitavajte decu da ne prilaze takvim psima, vidite da ni vlasnik pojma nema kakva je narav vrste njegovog psa, niti da se psu moze verovati.
  Obavezno i brnjica za Akitu.

  3

  0
 3. Mudraci blamiraju veliku vrucinu u svetu je norma i obicnim danom a na vrucini obavezno nositi vodu i posudu da se pas napije svakih 10 minuta. Naravno konsultovati advokata u vezi naknade za pretrpljeni bol i permanentni oziljak deteta. Knez Miloseva i stara autobuska su India Pakistan Balkanskog poluostrva, srecno!

  1

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *