sreda, 24. jula 2024.

Na kafi sa gradonačelnikom

Objavljeno: 3. aprila 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Prostori gde bi studenti mogli da provode svoje slobodno vreme, razvoj sportsko-rekreativnih sadržaja u gradu, životna i profesionalna perspektiva mladih ljudi u Valjevu nakon završenih studija – bile su neke od tema razgovora predstavnika Studentskog parlamenta valjevskog Odseka Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija i gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića.

Na sastanku „Na kafi sa gradonačelnikom“, koji je upriličen povodom Dana studenata, govorilo se i o svim mogućnostima buduće saradnje Odseka Akademije, nekadašnje Visoke poslovne škole strukovnih studija VIPOS, sa Gradskom upravom.

Čestitajući im praznik, gradonačelnik Lazar Gojković je istakao da je studentski život vreme kada se stiče najviše znanja za predstojeći život i da je Akademija jedna od najboljih visokoškolskih ustanova u ovom delu Srbije, koja se vrlo brzo prilagodila savremenim zahtevima obrazovanja i tržišta, sa atraktivnim smerovima i odličnim nastavnim kadrom.

„Pričali smo o tome kako će Valjevo izgledati kroz nekoliko godina, unapređenju mogućnosti da ostanu u Valjevu nakon završetka studija i od grada naprave bolje mesto za život. Pričali smo o važnim investicionim i infrastrukturnim projektima koji su počeli u našem gradu, dotakli se pitanja sporta i turizma. S obzirom da Akademiju pohađa i dosta studenata koji nisu iz Valjeva, razgovarali smo i o prostoru gde bi mogli da provodu svoje vreme do povratka kući. Ideja je da u hotelu „Narcis“, koji treba da postane učenički dom, nađemo prostor za studente, kao  i od zgrade Doma vojske, kako bi mogli da na sadržajan način provedu svoje slobodno vreme“, rekao je gradonačelnik Gojković.

Jelena Ranisavljević, studentkinja Poslovne ekonomije, modula Marketing, trgovina i turizam, zahvalila se gradonačelniku Valjeva na poseti, zaključujući da je razgovor sa njim bio izuzetno koristan.

„Studenti naše Akademije su u prethodnom periodu već učestvovali u nekoliko projekata istraživanja tržišta za Grad i bilo bi nam veoma značajno da se ta saradnja, na obostranu korist, nastavi. Takođe, za naše kolege koje nisu iz Valjeva i ne žive u Valjevu, značajne su bile informacije da bi Grad mogao da pomogne da se aktivira prostor gde bi mogli da borave, a to bi, pogotovo dok traje epidemija korona virusa, njima bila od velike pomoći“, kazala je Jelena.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *