nedelja, 16. juna 2024.

Na Minju čekali 14 godina

Objavljeno: 5. septembra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Danka i Dragan Sredojević iz Prijepolja na dete su čekali punih 14 godina. Mama prve bebe  iz „epruvete“, začete u valjevskom Centru za vantelesnu oplodnju, za portal Patak online kaže da je njen najradosniji dan u životu bio 1. septembar, kada je Minja ugledala ovaj svet.

„ Nije bilo lako, ali nismo odustajali. Punih 14 godina smo pokušavali da se ostvarimo kao roditelji. Nakon toga smo se prijavili za program vantelesne oplodnje i uputili su nas u Valjevo. U početku smo bili malo skeptnični zašto Valjevo, ali ne Beograd, ali kada smo došli i videli sve te zaposlene pune entuzijazma, verovala sam u sve njih i nekako sam znala da ćemo uspeti. Na sreću, prvi veštačka oplodnja je bila uspešna, tako da sam zahvaljujući tim ljudima ostvarila svoju najveću želju“, priča Danka Sredojević (42), mama trgodišnje devojčice Minje.

Ova žena iz Prijepolja kaže da joj je 21. januara 2013. potvrđeno da je ostala u drugom stanju, međutim, kaže da je „odahnula“ tek kada je Minja došla na ovaj svet. „Nije bilo lako. Bila sam u velikom strahu da li će sve proći kako treba. Na kraju ispalo je najbolje, a moja Minja je malo poranila, umesto krajem septembra, rodila se 1. septembra, možda zato što sam ja učiteljica, pa je došla na ovaj svet baš na taj dan“, priča kroz šalu mama male Minje.

U protekle tri godine u valjevskom Centru za VTO rođena je 171 beba, a do kraja godine se očekuje 200 dece.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *