utorak, 28. maja 2024.

Na pet lokacija biće posađeno 400 sadnica drveća

Objavljeno: 14. novembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-U okviru realizacije projekta pošumljavanja gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je prisustvovao sadnji, koja se sprovodi u Valjevu, u okviru koje će na pet lokacija biti posađeno 400 sadnica drveća, saopšteno je iz Gradske uprave.

Kako je navedeno, u Sportsko rekreativnom centru „Petnica“ su gradonačelnik Lazar Gojković i direktor Ustanove za fizičku kulturu „Valis“ Željko Ostojić posadili nekoliko, od 110 sadnica koliko je planirano na ovom prostoru.

„Grad Valjevo i Ministarstvo za zaštitu životne sredine, pored svih značajnih projekata iz oblasti životne sredine, ne zaboravljaju i sadnju drveća“, poručio je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Grad Valjevo je konkurisao kod Ministarstva za zaštitu životne sredine i dobio tri miliona dinara za projekat pošumljavanja. Iz budžeta grada Valjeva je izdvojeno još milion dinara, tako da je sa četiri miliona dinara finansirana nabavka i sadnja 400 sadnica drveća.

Foto: Grad Valjevo

Stručne službe grada Valjeva i preduzeća „Vidrak“ i „Agrorazvoj“ su uključeni u ovaj projekat i odabrano je pet lokacija na kojima se sadi 400 sadnica. To su: Park šuma „Pećina“-140 sadnica, OŠ „Milovan Glišić“- 100 sadnica, Park Peti puk- 30 sadnica, Novo naselje – 20 sadnica i SRC Petnica – 110 sadnica.

„Nabavljene su sadnice vrhunskog kvaliteta, o kojima će se starati nadležna preduzeća, a nadamo se i svi građani koji će u narednim decenijama uživati u lepšem i čistijem okruženju, koje će nam omogućiti ovo drveće“, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Biće posađene sadnice hrasta lužnjaka, kitnjaka, krupnolisne lipe, mleča, javora, jasena, breze, klena, lipe i jove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *