subota, 13. jula 2024.

Na Platanima prikupljeno 100 boca krvi

Objavljeno: 13. oktobra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – U akciji dobrovoljnog davanja krvi u restoranu „Platani“ prikupljeno je oko 100 boca krvi! Milan Janković iz Valjeva je po 74. put dao krv. On za „Patak“ kaže da je bolje davati nego tražiti krv! „Ovako ja lično mogu da pomognem, a to svako od nas može da uradi jer se ne zna da li sutra nekome od naših neće zatrebati krv. Sem što je humano, davanje krvi je i zdravo, jer se krv pročišćava“, kaže ovaj Valjevac.

Dobrovoljne davaoce domaćinski je ugostio restoran „Platani“. Ovo je četvrta akcija dobrovoljnog davanja krvi koju su organizovali, a inicijator je svojevremeno bio glumac Petar Božović. „ Prve godine, kada nam je gost bio Pera Božović, u toj akciji smo prikupili 202, druge 160, treće 150 i ove godine oko 100 boca krvi. Sem pojedinaca, organizovano krv daju i naši sugrađani iz nekoliko kolektiva, poput Policijske uprave, Krušika i Valjevske pivare, a svako od njih nam je drag gost“, kaže vlasnik restorana Miodrag Lazić.

On podseća na reči glumca Petra Božovića da je „kafana institucija u kojoj se dešavaju najvažnije stvari u istoriji, od planiranja državnog prevrata do sastavljanja fudbalske reprezentacije“, ali na ovaj način može da bude i ustanova u kojoj nekome može biti spašen život.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *