sreda, 17. aprila 2024.

Na preporuke Zavoda za javno zdravlje ne reaguju komandanti Gradskog i Okružnog štaba

Objavljeno: 20. oktobra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevski Zavod za javno zdravlje ponudio je edukaciju i održavanje tribina o vakcinaciji protiv korona virusa, kako bi se povećao broj vakcinisanih, ali na njihov preporuke za prevazilaženje nepovoljne epidemiološke situacije nije odgovorio niko iz Gradskog i Okružnog štaba za vanredne situacije, kao ni iz svih valjevskih škola, koje su dobile identičan dopis.

Zavod za javno zdravlje je zbog izrazito nepovoljne epidemiološke situacije u Valjevu i Kolubarskom  okrugu je 12. oktobra uputio dopis komandantu Gradskog štaba za vanredne situacije Lazaru Gojkoviću i načelniku Kolubarskog upravnog okruga Goranu Milivojeviću, koji je i na čelu Okružnog štaba, sa preporukama za prevazilaženje situacije, koja se odnosi na masovniju vakcinaciju građana.

„Imajući u vidu značaj imunizacije u cilju suzbijanja širenja virusa COVID-19, kao i podatak da je u Valjevu vakcinisano 43 odsto, dok je u Kolubarskom okrugu taj broj još manji – 37 odsto vakcinisanih, Zavod za javno zdravlje preporučuje poslodavcima stimulisanje vakcinacije zaposlenih. Stimulacija može biti novčana, slobodni dani, ili bilo koji drugi benefit koji je poslodavac u mogućnosti da pruži“, navodi se u preporuci.

U dopisu je navedeno da je Zavod za javno zdravlje, kao nosilac preventivne uloge u zdravstvu, je spreman da učestvuje u predavanjima, tribinama i prezentacijama, čiji je cilj da se što više građana vakciniše.

„Zavod očekuje saradnju i učešće lekara Doma zdravlja i to specijalista pedijatrije, ginekologije i opšte medicine, kao i podršku Grada i Kolubarskog okruga, počevši od ustupanja prostora za edukacije do medijske podrške i ostalih vidova saradnje“, navodi se u preporukama koje je Zavod za javno zdravlje uputio Lazaru Gojkoviću i Goranu Milivojeviću.

Identične preporuke i dopisi upućene su 14. oktobra i direktorima svih valjevskih škola, ali ni iz valjevskih škola nije stigao nikakav odgovor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *