utorak, 28. maja 2024.

Načelnik Katastra osuđen za prevaru

Objavljeno: 24. marta 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Načelnik valjevskog Katastra Miroslav Mijanović osuđen je za prevaru. Njega je Osnovni sud u Valjevu za krivično delo prevara u službi osudio na kaznu zatvora od godinu dana, odnosno uslovno tri godine, kao i na novčanu kaznu od 30.000 dinara. Kako saznajemo, Mijanović je kao načelnik Službe za katastar nepokretnosti u Valjevu, koristeći službeni položaj, u nameri pribavljanja imovinske koristi za sebe, od novembra 2013. godine do aprila 2015. godine, neosnovao naplaćivao novac za odvojeni život od porodice, iako je u tom periodu sa svojom porodicom imao stvarno prebivalište u Valjevu, a ne u Beogradu, kako je prikazao. Na taj način on je državnu kasu oštetio za skoro 609.000 dinara, odnosno za skoro 5.000 eura.

Prilikom izricanja presude, sudija je kao olakšavajuću okolnost naveo da je okrivljeni Mijanović  priznao delo, kao i to da je „u potpunosti isplatio dugovani iznos Republičkom geodetskom zavodu“. Uredbom o naknadi troškova državnih službenika je propisano da se službenicima nadoknađuju troškovi za odvojeni život od porodice ako su premešteni na drugo radno mesto koje je više od 30 kilometara udaljeno od mesta prebivališta, žive odvojeno od porodice, a nemaju rešeno stambeno pitanje u mestu na koje su raspoređeni.

„Međutim, Mijanovićeva supruga i dete su sve vreme živeli u Valjevu, a on to nije prikazao Republičkom geodetskom zavodu, već ih je držao u zabludi da mu porodica živi u Beogradu, pa je neosnovano primao mesečnu nadoknadu za odvojeni život“, navode naši pravosudni izvori.

Miroslav Mijanović je kao kadar SNS-a postavljen na mesto načelnika Službe za katastar nepokretnosti Valjevo 2013. godine.  Ovo nije jedini postupak koji je vođen protiv njega. Kakon saznajemo, on je procesuiran zbog mobinga nad dve radnice Katastra, kao porodično nasilje.

 

7 komentara na “Načelnik Katastra osuđen za prevaru

 1. Gde su sada LJUBICA, REQELME, MIRJANA I CONDIGLIERE koji su ga tako od srca branili kada je Patak objavio da je protiv Miroslava Mijanovic podignuta optuznica. Ostali ste bez teksta.

  9

  4
 2. i,ja se isto pitam?Rekose da je gospodin sa finim manirima,posten….A,kada se ispostavilo suprotno!!!Sramota,da ovakva osoba i dalje sedi u direktorskoj fotelji!!!E,moje Valjevo.Otkaz pod hitno.

  11

  3
 3. Jado,nisi ti stanko nego valjevac.moj registar je nepogresiv,.Vas jadove ,bezimene identifikujem za manje od sat vremena.

  5

  8
 4. Pa da li je moguće narode da takve prevarne radnje može izvršiti kadar Srpske napredne stranke! Prosto neverovatno. Ha, ha, ha, ha, ha. Sve čestitke za portalu Patak online za blagovremena obaveštenja.

  4

  1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *