četvrtak, 25. jula 2024.

Nacrt prostornog plana „brze trake“ na javnom uvidu do 4. oktobra

Objavljeno: 10. septembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Javni uvid u Nacrt prostornog plana područja posebne namene nove deonice od Iverka do Lajkovca, koja će Valjevo povezivati sa auto-putem „Miloš Veliki“ i izveštaj o strateškoj proceni uticaja ovog Plana, trajaće do 4. oktobra. Kako je objavljeno na sajtu Grada, dokumenta su izložena u prostorijama Gradske uprave Valjevo i Opštinske uprave Lajkovac i na internet stranici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Do 4. oktobra građani i pravna lica mogu da dostave pisane primedbe, a javna prezentacija planskog dokumenta biće održana 20. septembra u sali Gradske uprave Valjevo, dok će  javna sednica Komisije za javni uvid biće održana 16. oktobra.

Deonica auto-puta „Miloš Veliki“ od Obrenovca do Ljiga je otvorena polovinom avgusta, a do 19. decembra trebalo bi da bude završena i deonica auto-puta od Obrenovca do Surčina.  Kako je najavljeno, 2021. godine trebalo bi da bude završena i deonica auto-puta od Novog Beograda do Surčina, kao i od Preljine do Požege.

Da bi Valjevo bilo „spojeno“ sa auto-putem „Miloš Veliki“, odnosno da bi se brže stizalo do Nepričave, neohodna je brza saobraćajnica, koja će biti izgrađena sa druge strane pruge u odnosu na put koji sada vodi ka Beogradu.

Predsednik Aleksandar Vučić na otvaranju auto-puta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na otvaranju novog auta-puta poručio da Valjevo ne sme da ostane slepo crevo i obećao da će izgradnja brze trke, koja će Valjevo povezati sa Koridorom 11, biti završena do 2021. godine. On je tada rekao da se nada da će brza trka biti izgrađena u roku od dve godine, pre nego što bude otvorena deonica auto-puta Preljina-Požega.

Kada je u aprilu prošle godine valjevski kraj posetila ministarka građevinarstva, saobraćaja infrastrukture Zorana Mihajlović tada je izjavila da će radovi na izgradnji brze saobraćajnice, prema procenama, koštati između 50 i 60 miliona evra, te da je u planu je izgradnja saobraćajnice duge 17 kilometara.

2 komentara na “Nacrt prostornog plana „brze trake“ na javnom uvidu do 4. oktobra

    1. Bolje im je da idu starim putem sve dok se pomenuta brza traka ne pusti zvanicno u saobracaj, dotle verujemo samo kad vidimo da su radovi pri kraju,

      2

      1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *