nedelja, 26. maja 2024.

Nagrade za najbolje đake na Svetosavskom nagradnom konkursu

Objavljeno: 31. januara 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Nagrađeni učenici, foto: Opština Mionica
Nagrađeni učenici, foto: Opština Mionica

MIONICA- Povodom 27. januara i školske slave Sveti Sava, u Mionici su uručene nagrade učenicima koji su pobedili na jubilarnom desetom Svetosavskom nagradnom konkursu Srednje škole “Mionica“ kao i učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima.

Na Svetosavskom konkursu su učestvovali osnovci i srednjoškolci iz mioničkih škola.  Mlađi osnovci takmičili su se u likovnoj, a stariji u literarnoj i likovnoj kategoriji.

Na temu konkursa „Svetlost Svete Gore“ stiglo je oko 85 radova. Svi učenici dobili su pohvalnice, a najbolja 22 rada nagrađeno je knjigom, paketićem i novčanim nagradama u vrednostima od 15, 10 i 8 hiljada dinara.

Dan ranije, u čast Svetom Savi, u  prepunom Kulturnom centru Mionice održana je svečana akademija gde su nagrađeni najbolji učenici.

Foto: Opština Mionica

„Imamo divnu i talentovanu decu. Važno je da nastavimo da gradimo našu kuću, našu Mionicu i našu Srbiju. Imamo jednu zemlju i jedan život. I zato je veoma bitno da se posvetimo lepim stvarima. I da se baš večeras okrenemo oko sebe, pogledamo jedni druge, uputimo lepu reč i da sa ove akademije odemo sa mišlju da svim ljudima oko nas želimo ono što želimo i sebi, jer to je svetosavski put kojim treba da idemo“, rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Na svečanoj akademiji nastupili su hor Predškolske ustanove „Neven“, polaznici muzičke škole „Živorad Grbić“ u Mionici, hor „Vučari“,  etno grupa „Mione“, kulturno umetničko društvo „Vojvoda“, folklorni oktet „Abrašević“. Program je obeležio i nastup soliste i instrumentaliste Marka Tomića i Luke Jezdića.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *