subota, 20. jula 2024.

Najugrošeniji pešaci i biciklisti

Objavljeno: 12. septembra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

U Valjevu, kada je u pitanju bezbednost saobraćaja, najugroženiji su pešaci i biciklisti, rečeno je na prezentaciji studije o strategiji bezbednosti saobraćaja u Valjevu u naredne četiri godine.

 

Istraživanje su sproveli profesori Saobraćajnog fakulteta iz Beograda, a kako je rečeno na prezentaciji bilo je ključno prepoznati probleme i onda definisati prioritet u rešavanju.

“Trenutno Valjevo ima problem sa bezbednošću pešaka i sa biciklistima koji je dvojak. Sa jedne strane, budući koncept mora podsticati biciklistički saobraćaj, pogotovu u centru grada, a sa druge strane, da podstičemo pešačenje. Međutim, postojeća ulična mreža nedovoljno podstiče i uvažava zahteve biciklista, jer poslednjih nekoliko godina imate problem stradanja biciklista. Problem pešaka je posebno izražen na prilazima gradu na ‘duplim trakama’ i nekoliko još lokacija koje su u vezi sa raskrsnicama”, upozorava dr Krsto Lipovac, rukovodilac studije i profesor Saobraćajnog fakulteta u Beogradu.

Po njegovim rečima, trenutno se radi i na definisanju kritičnih tačaka odnosno opasnih deonica, a on je i mišljenja da će Valjevo u narednom period imati problema i sa parkiranjem automobila.

Jedan komentar na “Najugrošeniji pešaci i biciklisti

 1. Problem je u tome sto biciklisti voze kao da su sami u saobracaju
  Voze sredinom kolovoza, provlace se izmedju automobila, ne odrzavaju pravac kretanja, ne paze na druge

  Posle kada se biciklista ni ne okrene, a predje na drugu stranu kolovoza i ne daj Boze automobil ga udari, odmah nastaju predrasude kako je „bahati“ vozac auta, udario „ugrozenog“ biciklistu

  A ni pesaci nisu nista bolji, pretrcavaju ulice, prelaze bez gledanja, naglo menjaju pravac kretanja, gledaju u telefon itd…

  2

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *