četvrtak, 18. aprila 2024.

Najviše projekata u Valjevu i Mionici, najmanje u Lajkovcu

Objavljeno: 30. jula 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U periodu od 2014. do jula 2021. godine na teritoriji Kolubarskog okruga, Vladina Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, naslednica Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja, završila je 113 projekata, u  vrednosti od 4,8 milijardi dinara.

Ovim novcem finansirana je izgradnja novih i rekonstrukcija postojećih objekata, školskih zgrada, domova zdravlja, sanirana su brojna klizišta, građeni novi mostovi, rekonstruisana rečna korita, kanalizaciona i vodovodna mreža …

U proteklih osam godina najviše projekata, novcem iz državnog budžeta preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, finansirano je u Valjevu i Mionici po 29.  Vrednost do sada završenih radova u Valjevu iznosi 1.459.196.641 dinar, od toga u ovoj godini okončana je rekonstrukcija zgrade Doma zdravlja koja je koštala 347,8 miliona dinara.

Završetak radova i stavljanje u funkciju Ustanove za starije i odrasle i modernizaciju postojećih kapaciteta i potreba za vodom u okviru lokalnog vodosistema Divčibare biće uloženo 1,4 milijarde dinara.

Po podacima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima vrednost 29 projekata, koliko je do sada završeno u Mionici, iznosi nešto više od milijardu dinara.

Na teritoriji opštine Ub sa 750,3 miliona dinara finansirani su radovi na 18 projekata, dok je u Osečini završeno 17 projekata za koje je izdvojeno nešto više od 519 miliona dinara a trenutno u ovoj opštini preduzeće “Srbijavode“ izvodi radove na sanaciji Lovačke reke, reke Jadar i Ostružanjke za šta je izdvojeno 44,3 miliona dinara.

U Ljigu je 738 miliona dinara uloženo u 14 projekata i to najviše u rekonstrukciju osnovnih škola i izgradnju mostova.

Najmanje novca, ali i najmanje projekata, od 2014. godine do danas realizovano je u Lajkovcu, svega šest ukupne vrednosti 361, 2 miliona dinara. U ovoj varošici tokom ove godine planirana je sanacija nasipa, procenjena vrednost radova je 15 miliona dinara za šta se uskoro očekuje da bude izabran izvođač radova.

Kako navode u Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima, trenutno je pet projekata iz Kolubarskog okruga u različitim fazama izrade projektno – tehničke dokumentacije i da će “od kvaliteta izrađene dokumentacije i raspoloživosti finansijskih sredstava zavisiti njihova dalja realizacija“.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *