nedelja, 23. juna 2024.

Naprednjaci ubedljivi u Kolubarskom okrugu

Objavljeno: 25. aprila 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Srpska napredna stranka pobedila je na lokalnim izborima u Lajkovcu, Ljigu, Ubu i Osečini, dok se u Mionici nisu održavali lokalni izbori, jer su odbornici mioničke skupštine izabrani na vanrednih lokalnim izborima 2014. godine.

 

Srpska napredna stranka ubedljivo je pobedila na lokalnim izborima u Ubu, pokazuju preliminarni rezultati. SNS je osvojio 55,9 odsto glasova, tako da će imati 25 odborničkih mesta. Na drugom mestu je SPS sa 13, 1 odsto i imaće pet mandata, dok je na trećem mestu partija Rasima Ljajić koju predvodi u Ubu Dragan Jelić sa 9,7 odsto i imaće četiri odbornika. DS i DSS su osvojili po tri odbornička mandata. Demokrate su dobije 7,1 odsto, a DSS 6,8 odsto. Cenzus jedino nije prešla lista Dveri, koja je osvojila 3,5 odsto.

 

U Ljigu, SNS je na lokalnim izborima osvojio 16 od 30 mandata, GG dr Miroslava Maksimovića, bivšeg predsednika Opštine 4, SPS-JS i GG Persinac po 3, a Dveri i GG Novi talas po dva mandata.

U Lajkovcu naprednjaci su osvojili 18 od 35 mandata. SPS-JS ima osam, DS pet, a Patriotski blok četiri mandata.

 

Prema preliminarnim rezultatima naprednjaci su pobedili na lokalnim izborima u Osečini. Na drugom mestu je SPS, a na trećem Nova Srbija.  SNS će u lokalnom parlamentu imati 13 odborničkih mandata, SPS osam, Nova Srbija pet, Grupa građana “ Za novi početak“ tri, dok će pod dva odbornička imati DS i DSS.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *