utorak, 28. maja 2024.

Naredba Štaba za vanredne situacije

Objavljeno: 6. avgusta 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Štab za vanredne situacije izdao je niz naredbi o postupanju u vezi snabdevanja i korišćenja vode. “Vodovodu” je naloženo da razmotri uvođenje i restrikcija u snabdevanju vodom.

Naredba:

  1. Nalaže se javnim preduzećima: JKP“Vodovod Valjevo“, JKP „Vidrak“ i JP „Kolubara“, stavljanje službi u stanje pripravnosti, kako bi se umanjile posledice nastale dugotrajnom sušom i visokim temperaturama.
  2. Nalaže se JKP „Vodovod Valjevo“ da odmah započne sa snabdevanjem ugroženih područja vodom i po potrebi postavi rezervoare za vodu.
  3. U cilju smanjenja potrošnje vode za piće, kako ne bi došlo do restrikcija, zabranjuje se korišćenje vode za druge potrebe (za pranje ulica i zalivanje javnih i zelenih površina i bašti).
    4. Nalaže se komunalnoj policiji i inspekciji da pojačaju inspekcijski nadzor, preventivno vrše obilazak i kontrolu korišćenja vode i preduzmu adekvatne mere na otklanjanju uočenih nepravilnosti.
  4. Nalaže se JKP „Vodovod Valjevo“ da razmotri mogućnost restrikcija u distribuciji i potrošnji vode.
  5. Nalaže se Gradskoj upravi grada Valjeva da intenzivira rad mesnih kancelarija na ugroženom području.
  6. Nalaže se poverenicima civilne zaštite u naseljenim mestima koja su ugrožena sušom da preduzimaju neposredne mere za učešće građana u sprovođenju mera i zadataka civilne zaštite i lične, uzajamne i kolektivne zaštite.
  7. Razmotriti mogućnost izgradnje pregrada na vodotokovima drugog reda u cilju stvaranja mini akumulacija za vodosnabdevanje, gašenje požara i zaštita od poplava.

Jedan komentar na “Naredba Štaba za vanredne situacije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *