subota, 20. aprila 2024.

Narodna stranka: Decenija prođe, vrtića nigde

Objavljeno: 4. oktobra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Gradski odbor Narodne stranke kritukovao je aktuelnu gradsku vlast, jer i pored obećanja nije počela rekonstrukcija stare VI škole, koja bi trebalo da bude pretvorena u dva vrtića.

U saopštenju za javnost oni navode da građani obećanja o izgradnji novog vrtića slušaju još od 2014. godine, a poslednje je stiglo od gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića.

“Radovi na rekonstrukciji i dogradnji stare OŠ ‘Milovan Glišić’ počeće za dve nedelje, ovo je izjavio gradonačelnik Valjeva 16. avgusta ove godine. Mesec i po dana od te izjave, deo GrO Narodne stranke je prošetao do stare Šeste škole, da pogleda kako napreduju radovi. Majstora nema, materijala nema, a ni nagoveštaja da će se tu nešto raditi! Već sada je jasno da, kako radovi nisu počeli najavljenog datuma, a i još će, očigledno, kasniti (ako ove godine uopšte i budu započeti), ta dva vrtića neće biti spremna za prijem dece naredne godine, i eto opet problema. Sledeće godine u maju ćemo saznati da za oko 700 dece nema mesta”, navodi se u saopštenju za javnost Narodne stranke.

U saopštenju se dodaje da ima jedna vest u celoj priči koja može da raduje, a to je da je broj neupisane dece iz godine u godinu sve veći, što je indikator da se roditelji, pored svih nedaća u gradu i državi u kojoj žive, ipak sve više odlučuju na rađanje dece.

“I umesto da to bude podstrek gradskim vlastima, da se grade vrtići svake godine, samo da što više bude novorođene dece, oni se ponašaju kao da namerno suzbijaju natalitet”, navodi se u saopštenju za javnost Narodne stranke.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *