ponedeljak, 22. jula 2024.

Nastasićeva donacija obnovila pedijatriju

Objavljeno: 27. marta 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Zahvaljujući donaciji od 100.000 evra Valjevca Matije Nastasića, srpskog reprezentativca i fudbalera Nemačkog Šalkea, posle više od 40 godina rekonstruisano je Dečje odeljenje bolnice u Valjevu, kroz koje godišnje prođe oko 1.000 pacijenata.

Valjevska pedijatrija je godinama bila zapuštena i u nju se, sem krečenja i sporadične obnove toaleta, nije ulagalo. Zahvaljujući Nastasiću, sada ima izgled dostojan 21. veka.

– Kada smo mu poslali fotografije kako je ovo odeljenje nekada izgledalo, Matija je odmah prihvatio predlog da pomogne u obnovi. Dok su radovi trajali bili smo stalno u kontaktu i on je sada prezadovoljan da mališani imaju sve potrebne uslove za lečenje i oporavak. Matija smatra da je novac uložen na pravo mesto i na pravi način – rekli su, u ime humanog fudbalera, Matijini roditelji Tanja i Marko.

Posle njegove donacije, na Dečjem odeljenju zamenjena je sva stolarija, kao i elektro-instalacije, postavljeni su novi podovi i pregradni zidovi, dok će do sledeće sedmice prostor od 550 kvadrata biti opremljen i nedostajućom opremom, pa će i najmlađi pacijenti moći da budu smešteni.

Na donaciji su se zahvalili direktor bolnice dr Zoran Đurić, državni sekretar Ministarstva zdravlja Vladimir Đukić i gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović.

Rekonstrukciju pedijatrije, koja ima kapacitet 19 postelja za mališane i 10 za pratioce, izvelo je za 40 dana GP “Greda”.

Jedan komentar na “Nastasićeva donacija obnovila pedijatriju

  1. Bravo za porodicu Nastasic , ..nema razloga da se neko drugi slika sem direktora Bolnice i naravno roditelja ovog divnog sportiste i humaniste ginekolog Gvozdenovic ,bezi bre odatle nemoj kvariti lep i human cin .

    8

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *