ponedeljak, 24. juna 2024.

Nastava obustavljena u 12 škola

Objavljeno: 23. marta 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Nastave danas neće biti u 12 osnovnih i srednjih škola u Valjevu. Članovi dva sindikata prosvetnih radnika su danas u jednodnevnoj obustavi rada zbog umanjenja plata onima koji zbog štrajka drže skraćene časove. Predsednica valjevskog odbora Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Vesna Andrić kaže za Patak da će u nekim školama doći do potpune obustave nastave, dok će u nekim pola nastavnika držati skraćene časove, a druga polovina neće držati nastavu.

„ Nastava je obustavljena u svim osnovnim školama u Valjevu, s tim što je do polovične obustave nastave došlo u Prvoj i Šestoj školi. Od srednjih škola, Gimnazija je u potpunoj obustavi nastave, u Medicinskoj i Tehničkoj je pola-pola, dok se u Ekonomskoj školi održavaju skraćeni časovi od 30 minuta. Od seoskih škola, u potpunoj obustavi je škola u Dračiću, a u delimičnoj obustavi škola u Leskovicama“, kaže Vesna Andrić.

Po nalogu Ministarstva prosvete, plate su smanjene prosvetarima koji drže skraćene časove. Vesna Andrić kaže da su nastavnici dobili manju platu za oko 2.000 dinara, a još veće smanjenje se očekuje za martovsku platu. Zbog smanjenja plata prosvetara nastava bi danas trebalo da bude obustavljena u 350 škola u Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *