četvrtak, 18. jula 2024.

Nastavak sednice 14. septembra?

Objavljeno: 1. septembra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Nastavak sednice Skupštine grada, koja je prekinuta juče, pre početka rasprave po dnevnom redu, trebalo bi da bude 14. septembra, potvrđeno je Radio Patku u vladajućoj koaliciji. Šef odborničke grupe  SPS Žarko Vasiljević kaže da će do 14. septembra sekretar Skupštine grada pribaviti mišljenje od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu o tome kakav je status odbornice Slavice Pantelić Cupać, koja tvrdi da su se, posle ukidanja odluke Upravnog suda o vraćanju Mihajila Jokića na mesto predsednika Skupštine grada, stekli uslovi da ona ponovo bude na čelu lokalnog parlamenta.

“Ukoliko mišljenje Ministarstva bude negativno, sednicom će predsedavati zamenik predsednika Skupštine grada Jovan Lukić”, kaže šef odborničke grupe SPS. On demantuje da je vladajuća koalicija razgovarala o mogućem novom kandidatu za mesto predsednika Skupštine grada.

Sednica lokalnog parlamenta je prekinuta posle odluke Mihajila Jokića da se povuče sa mesta predsednika Skupštine grada, jer je Vrhovni kasacioni sud poništio odluku po kojoj je pre godinu dana vraćen na to mesto. Nakon toga u skupštinskoj sali je nastala prava pometnja, jer su pojedini odbornici tvrdili da sednicom ne može da predsedava zamenik predsednika Skupštine grada, dok je bivša predsednica lokalnog parlamenta Slavica Pantelić Cupać sela na predsedničko mesto, uz tvrdnju da je posle ove odluke Kasacionog suda, ona ponovo predsednica Skupštine grada.

Jedan komentar na “Nastavak sednice 14. septembra?

  1. Ovi ne samo da zavađaju da bi vladali, nego su i vidoviti! Eto gosn Žarko nas obaveštava da će tačno do 14. septembra min. za lokalnu upravu razrešiti njihovu dilemu i da će tada „konačno“ moći da reše ko zna koji po redu od početka godine rebalans budžeta za Direkciju. Bolelo bi ih uvo ko će skupštinom da predsedava da nije rebalansa i da se onaj nije toliko uzrujao. A kako će namaći većinu? Reklo bi se da im je to mnoooogoooo veća muka od toga ko će tog dana da predsedava. Pukla je tikva pa će morati mnooogooo više da daju! Ako imaju kome da im još veruje.

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *