subota, 20. jula 2024.

Nastavak suđenja dr Gvozdenoviću 9. maja

Objavljeno: 16. marta 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Deset godina nakon smrti bebe, na suđenju gradonačelniku Valjeva, ginekologu Slobodanu Gvozdenoviću, pojavljuje se svedok koji tvrdi da kritične noći Gvozdenović, koji je trebao da porodi Ivanu Katić, uopšte nije bio na svom radnom mestu! U nastavku procesa pred Osnovnim sudom, pred kojim je valjevski gradonačelnik optužen za smrt nerođenog deteta Ivane Katić iz Kožuara kod Uba 2007. godine, ona i njen suprug Saša su predložili da se sasluša novi svedok koji im se, kako su naveli, javio na Fejsbuku „zainteresovan za suđenje posle izvešataja u medijima“.

„Predstavio nam se kao Goran Marković, radnik Hitne službe, tvrdeći da ima pouzdane dokaze da dr Gvozdenović u noći kada je trebao da porodi moju suprugu uopšte nije bio na svom radnom mestu u bolnici od 21 sata do 4 časa iza ponoći, u vreme kada je trebala da se porodi, te da je spreman da te dokaze izloži sudu“, rekao je Saša Katić.

Iako je branilac gradonačelnika advokat Radosav Tadić tvrdio da je neosnovano pojavljivanje svedoka koji je „ćutao deset godina, pa se sad setio da ima dokaze“, sudija Biljana Jankićević je prihvatila da on svedoči na sledećem ročištu 9. maja. U nastavku suđenja treba da budu saslušani i sudsko-medicinski veštaci iz Beograda i Novog Sada, koji su dali potpuno oprečno mišljenje o tome da li je Gvozdenović odgovoran za smrt bebe.

Naime, po veštacima iz Beograda, na osnovu čijeg stava je i podignuta optužnica protiv ginekologa, smrt Ivaninog deteta nastupila je 24. januara 2007. godine „ zbog nemara lekara, udisanjem plodove vode“, te “da bi se beba rodila živa da je carski rez urađen pet sati ranije“. S druge strane, sudsko-medicinski odbor iz Novog Sada je utvrdio da je uzrok smrti novorođenčeta upala pluća te  “da ranije završavanje porođaja ne bi imalo bolji ishod po novorođenče”.

Sam Gvozdenović je na jučerašnjem suđenju ponovio da nije kriv, da je veštačenje pokazalo da je Ivani Katić ukazana pomoć po svim pravilima medicinske struke, da su njegove kolege lekari, babice i medicinske sestre već svedočili da je kritične noći bio na poslu, a da novi predloženi svedok nikada nije ni radio u bolnici.

 

4 komentara na “Nastavak suđenja dr Gvozdenoviću 9. maja

 1. Da je pravde ovajGvozdenovic je trebao da bude u zatvoru a ne da strepe i ostale trudnice-porodiljhe d alice on ,,dezurat,, kao stoje i tog kobnog dana,, dezurao ,,I kakpoga nije sramota da uopste bezi od onoga zasto se tereti .,,Hrabri,, Gvozdenovicu kada znas da pretis { meni i jos…}, da kazes kako ti smenjijes Ministre i kako si ne dodirljiv budi hrabar i reci onim napacenim roditeljima DA JA SAM POGRESIO , nemoj im stvarati uvek bol , bar ono malo Hipokratove zakletve ispostuj , ako nemas roditeljskog osecaja sto ti naravno zelim} ..Mozda ces me smestiti u neki ,,KOCAJNIK,, ko sti si pretio novinarima i tvojm silinom { kao sto si pokusao i pokusavs} da me eliminises iz zivota ..eeee ,,veliki strucnjace,, nemoj sramotiti casne i postene medicinske radnike ako uopste znas za sramotu .Nadam se da ce pravda biti zadovoljena .Sta si mi ono pricaoda juris samo Novi Sad i onda si kao na konju , koliko se secam ii?Ti si covek koji ne zaslusuje da vodi ovaj lepi grad !

  27

  -1
 2. Da je pravde u ovoj zemlji ti bi bio odavno u zatvoru.Tisi jedan neradnik i (cenzurisano). Veoma ti je potrebna lekarska pomoc.

  0

  23
 3. Iskreno mi je zao porodice Katic.
  Razumem njihov bol….
  Medjutim, nemozemo uvek kriviti druge ljude za sve ruzno sto nam se desava.
  Dr Gvozdenovic je vodio moje dve trudnoce. Oba puta sve je proteklo u najboljem redu. …Smatram da je vrlo odgovoran i kao covek i kao lekar.
  Smatram da sva ova hajka protiv Dr Gvozdenovica ima politicku pozadinu.
  Slicne situacije su se desavale i ostalim lekarima valjevske ginekologije( koji su i stariji i iskusniji od Dr Gvozdenovica), ali se oko toga nikada nije dizala prasina. Niko od tih lekara nije snosio nikakvu odgovornost i sve se brzo zaboravljalo.
  Ne kazem da su i ti lekari bili krivi, jer takve stvari se desavaju iz raznoraznih okolnosti. Nije uvek doktor kriv. Nisu ni lekari svemocni.
  Ne branim ja Dr Gvozdenovica, samo sam objektivna.
  I ponavljam, zao mi je porodice Katic i tuzno je to sto im se desilo. Ali nije u redu zbog licnog bola i gubitka kriviti druge ljude.

  0

  7
 4. Kome je on politicki intertesantan ?Nemoj da branite Gvozdenovica i uvek stavljate so na ranu kada citaju roditelji !Zasto nije priznao i zavrsio sa ovimkao pravi i human covek? Zato sto je izjavio da se ovo stalno desava i st aonda treba da cutimo kada je i on sam priznao.Proverite kakve su reakcije bile kolega kada je posle ove izjave dolazila kontrola i sta su nasli? Da li mozda nije opet neko nesto stopirao .Srecom na tom odeljenju ima casnih i postenih zdravstevnih radnika .Da li odobravate kada se Gvozdenovic seta po odeljenju kao od majke rodjen , jel to prilici jednom lekaru ili bilo kom drugoi.?Da li mislite da nema neko snimke i da li su tada trudnice i porodilje strepele za svoj zivot ?To se pitajte!Proizvod toga je i ovo { samo jednim dellom}Molim vas ovde se radi o ozbiljnim stvarima .Danas to dete je trebalo da hoda po ovoj zemlji , za nekoliko godina da ima svoju porodicuu , unuke , praunuke i koliko je to zivota ?Hvala Patak Online sto dozvoljavate svim gradjnaima { pa i ovim koji brane ginekologa da li slucajno ili namerno} da se iznesu neka saznanja!!

  3

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *