sreda, 24. aprila 2024.

Nastavljeni radovi na obnovi pešačke zone

Objavljeno: 28. novembra 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Opština Mionica
Foto: Opština Mionica

MIONICA- U Mionici su nastavljeni radovi na glavnom šetalištu i parku u centru koji će u potpunosti biti rekonstruisani i dobiti novi izgled. Prva faza radova u jednom delu parka je završena u junu ove godine, a sada su nastavljeni radovi u drugom delu gde će stare ploče biti zamenjene novim, ugrađeno parterno osvetljenje, postavljene nove klupe, uređeno zelenilo.

Ovaj projekat zajedno sprovode opština Mionica i Ministarstvo turizma i omladine. Plan je da radovi budu završeni do kraja februara.

„Projekat rekonstrukcije parka u velikom meri će  ulepšati ambijent Mionice. Čekali smo više od pola veka da centralni deo Mionice dobija izgled kakav zaslužuje. Jedan deo smo završili, a sada počinjemo i drugi. Daćemo sve od sebe da u što kraćem roku završimo radove i da uredimo mesto okupljanja svih Mioničana i turista“, rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Foto: Opština Mionica

U Mionici je rekonstruisano oko šest kilometara trotoara u varoši, a završena je prva umetnička galerija – Pulikin legat. U planu je i nastavak radova na izgradnji Kuće Kolubarske bitke i Omladinskog kluba.

„Mionica je u prethodnom periodu dobila novi izgled, rekonstroisali smo trotoare, renovirali škole, izgradili toplanu na biomasu, sportsku halu, obnovili Kulturni centar, asfaltirali saobraćajnice i još mnogo toga. Tu se ne zaustavljamo, nastavićemo da gradimo našu opštinu i da na svakom koraku  unapređujemo kvalitet života“, dodao je Janković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *