subota, 20. jula 2024.

Navala za posao u Krušiku

Objavljeno: 9. septembra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Fakultetlije, više žene nego muškarci, već zaposleni u drugim firmama – njih gotovo 5.000 nada se ovog septembra jednom od 175 novih radnih mesta u „Krušiku“, iako vojna fabrika traži nekvalifikovane, proizvodne radnike. Od početka godine „Krušik“ je zaposlio 565 ljudi, tako da sada broji 1.730 radnika. Prosek plate od 50.000 dinara ogroman je „mamac“.

„ Sada su nam potrebni ljudi mašinske struke, mašinbravari, metalostrugari i NK radnici, ali tih majstora nema dovoljno na tržištu rada. Iako se radi o proizvodnim radnicima, konkurisali su nezaposleni sa fakultetskom diplomom, zaposleni iz drugih firmi, a prednjače žene tako da je gotovo izvesno da će među budućih 175 radnika biti više žena“, kaže Stamenko Svitlica iz „Krušikove“ kadrovske službe, dodajući da je već preko 50 ljudi, čiji je prijem odobren, prošlo lekarske preglede i ide na obavezni pirotehnički kurs.

Kako bi obezbedila nedostajuće radnike, fabrika je ugovorila njihovo školovanje u Tehničkoj školi, pa će svršeni osmaci koji u septembru polaze na neki od zanata, za tri godine imati obezbeđen posao. “Reč je o odeljenju od 30 učenika za zanimanje operater mašinske obrade sa modulima metalostrugar, metalobrusač i mašinbravar. Njih po završetku školovanja očekuje posao kod nas. Pošto će sve tri godine imati stalnu praksu ovde i precizno školovanje za određeno radno mesto, to je prvi primer dualnog obrazovanja u Valjevu, a mislim i šire”, kaže direktor “Krušika” Mladen Petković.

Jedna od vodećih firmi namenske industrije do kraja godine će imati više od 2.000 zaposlenih jer uz povećan obim proizvodnje gradi i novu „Kapislanu“, pogon vredan skoro devet miliona evra. „U novoj „Kapislani“ će se proizvoditi domaće kapisle koje su do sada za potrebe cele namenske industije Srbije nabavljane iz uvoza. U tom pogonu, posao treba da dobije novih 120 radnika“, kaže Petković.

 

5 komentara na “Navala za posao u Krušiku

 1. Dobro je da uopšte ima posla za toliko radnika. Ali velika je navala i na poslove nekolicine radnika koji su podneli ostavke na šefovska mesta i u Domu zdravlja. Danas je direktor Doma, pod pretnjama, morao da potpiše postavljenja za šefa voznog parka i pomoćnika direktora za ecc-finansijska pitanja. Oba kandidata su nametnuta od strane SPS – čitaj g. Jeremića (neki vozač Andrić i neka bivša med.sestra Jelena). Bilo po 10 kandidata za oba postavljenja, Celu zavrzlamu napravio neki lekar pomoćnik direktora za medicinu kako bi progurao svoju bivšu medicinsku sestru a sadašnju šeficu na trećem spratu među rukovodstvo. Naprednjaci ćute a njihov direktor? Agonija Doma zdravlja pod upravom socijalista se nastavlja.

  7

  1
  1. Zorane agonija u Domu zdravlja je odavno u svim segmentima rada pocevsi od medjuljudskih odnosa , obracunavanje plata , prekovremnih , primanja u radni odnos , nabavki i svasta nesto , dug je spisak onoga sto ja i mi znamo .Nadam se da ce Drzavni organi zavrsiti svoj posao u skladu sa zakonom jer u Domu zdravlj avlada anarhija i vi zaposleni to dobro znate ,li za sve postoje Drzavne institucije u koje ja jos uvek verujem!

   2

   4

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *